Beyşehir Gölü kıyısına dev proje

Beyşehir Gölü kıyısına dev proje

Devlet Su İşleri 4. Bölge Müdürlüğü, Beyşehir Belediyesi'nin talebiyle Beyşehir Gölü kıyı iyileştirme işi için ihale açtı. 28 Ocak'ta yapılacak ihaleyle yapım çalışmalarına başlanacak.

Çalışmaların tamamlanmasıyla Beyşehir Gölü’nün ilçeye kıyısı olan bölümünün çehresi tamamen değişecek.

Konya'nın Beyşehir Belediye Başkanı İzzet Taşcı, Beyşehir Gölü sahiline bugüne kadar yapılan en gelişmiş sahil projelerinden birisinin uygulanacağını açıkladı. Projenin iki etap şeklinde yapılmasının planlandığını söyleyen Taşcı, "Proje ilk etap çalışmaları İçerişehir sahilinden Köprübaşı'na kadar, Köprübaşı'ndan da Bademli köyü yol ayrımına kadar yapılacak. İlk etap için DSİ 4. Bölge Müdürlüğümüz ihale sürecini başlattı. 28 Ocak tarihinde yapılacak ihale ile 10 gün içerisinde iş teslimi yapılacak ve çalışmalara başlanacak." dedi. Geleceğini turizm kenti olarak inşa etmeye çalıştıkları Beyşehir’in bu çalışma ile bu yolda önemli bir mesafe katedeceğine inandıklarını belirten Başkan Taşcı, projenin önemini ve Beyşehir’e getirilerini öngördüğükleri için yaklaşık dört yıldır bu çalışmanın yapılması uğruna mücadele verdiklerini kaydetti.

Proje ile Beyşehir Gölü kıyısının bambaşka bir görünüme kavuşacağına vurgu yapan Başkan İzzet Taşcı, sözlerini şöyle tamamladı: "Projede Beyşehir Gölü kıyılarına tahkimat yapılacak. Ayrıca sahil bandında yeşil doku ile birlikte yürüyüş ve bisiklet yolları, oturma grupları ve aydınlatma yapılacak. Bu önemli projenin Beyşehir’e kazandırılmasında bize destek olan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na çok teşekkür ediyoruz."

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.