Beyrut'ta Ramazan festivali

Beyrut'ta Ramazan festivali

Türkiye’nin de içinde bulunduğu ülke stantlarının yer aldığı festival kapsamında, Eski Beyrut Caddesi oluşturuldu

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta, bu yıl beşincisi düzenlenen "Beyrut Ramazan Festivali" renkli görüntülere sahne oldu. Festivalde tiyatro oyunlarından yabancı ülke temsilciliklerinin sergilediği kültürel gösterilere kadar geniş bir yelpazeye uzanan eserler katılımcılarla buluştu.

En çok ilgi çekense Lübnanlılar’ı geçmişe doğru nostaljiye götüren Eski Beyrut Caddesi oldu. Ziyaretçiler bu caddede Beyrut'un altın yıllarındaki görkeminin küçük de olsa bir kısmını yeniden hatırladılar.

Farklı din ve mezhepten grupların yaşadığı Beyrut'taki zengin kültür Ramazan festivalinde de gözler önüne serildi. Unutulmayan eski Ramazanlar çocuklara da tanıtıldı. Festivalin organizatörü Hoda Al Osta Qasqas, etkinlik hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Festivalde yaklaşık 150 stant kuruldu. Her bir stantta el işi ürünlerden çeşitli kültürel parçalara birçok eser sergilendi. Geleneksel ve modern ürünler bir arada. Aslında bizim yapmak istediğimiz de eski ve yeni arasında bir köprü oluşturmak. Böylece çocuklarımıza eski Ramazan aylarının nasıl olduğunu da gösterebildik.”

TÜRKİYE’DEN EBRU VE BEZ BEBEK SERGİLENDİ

Festivalde stant açan 10 yabancı ülke temsilcilikleri arasında Beyrut Yunus Emre Enstitüsü de vardı. Büyük ilgi toplayan stantta ebru sanatı gösterimi ve Türkiye'den getirilen bez bebekler sergilendi.

Beyrut Yunus Emre Enstitüsü Kültür Sanat Koordinatörü Akif Şahin, festival hakkında şu şekilde konuştu: “Her yıl Türk kültür ve sanatını tanıtmak amacıyla bir ya da iki sanatçımızı burada misafir ediyoruz. Bu sene de standımıza bir ebru sanatçımız, bir de bez bebek sanatçımız geldiler. Beş gün boyunca devam eden bu festival Lübnanlılar’ın çok büyük ilgisini çekti. Bu denli ilgi görmek bizi ziyadesiyle memnun etti.”

Renkli anlara sahne olan ve yoğun ilgi göre festival yurt dışından da misafirleri ağırladı. Festivali ziyaret eden turistler, güzel bir atmosferde çeşitli kültürleri bir arada görme imkanı buldular.

Kaynak: Kuzey Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.