Beyoğlu’nda Kutlu Doğum Coşkusu

Beyoğlu’nda Kutlu Doğum Coşkusu

Beyoğlu Belediyesi Hz Muhammed’in dünyaya gelmesinin 1444’üncü yıl dönümünde anlamlı bir etkinliğe imza attı.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “Birlikte yaşama ahlakının herkesin ahlakı olması temennisinde bulunarak, “Bugün dünyaya yön verenler birlik olanlardır” dedi.

Beyoğlu Belediyesi öncülüğünde Beyoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Beyoğlu İlçe Müftülüğü iş birliği ile ‘Birlikte Yaşama Ahlakı’ temalı Bir’den var olduk. Birlikte huzur bulduk’ adlı Kutlu Doğum Özel Programı düzenledi. Haliç Kongre Merkezi ev sahipliğinde gerçekleşen programa Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu Milli Eğitim Müdürlü Cemil Sarıcı ve vatandaşlar katıldı. Kur’an’ı Kerim tilaveti ile başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti. Program İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan tasavvuf konseri ve tiyatro gösterileri ile sürdü. Kutlu doğum özel programına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

“BİRLİKTE YAŞAMADAKİ ROL MODELİ HZ MUHAMMED’DİR”

İnsanlık için birlikte yaşama ahlakının bütün örneklerinin Hz Peygamberin hayatından en olgun mertebede bulunduğunu belirten Başkan Demircan, “Diyanet İşleri Başkanlığı her yıl Kutlu Doğum Haftası’nda bir tema belirliyor. Bu yılki tema, ‘Birlikte yaşama ahlakı İnsanın insanla ilişkilerindeki rol modelimiz, Hz. Peygamberimizin yaşamıdır. Çocuk- ebeveyn ilişkisi, karı - koca ilişkisi, yaşlı - genç ilişkisi, Müslim- gayri Müslim ilişkisi bütün insani ilişkilerde o bizim kutup yıldızımızdır” şeklinde konuştu.

“İLİŞKİLERİMİZİN ANAHTAR CÜMLESİ, YARADILANI SEVERİZ YARADANDAN ÖTÜRÜ”

Kuşu ölen bir çocuğa başsağlığına gitmek gibi bir ahlaka herkesin sahip olması gerektiğine vurgu yapan Demircan, “Binlerce hareketi hepimiz için rehberdir rehber olmalıdır. Peygamberimizden aldığımız dersle, biz de insanlar arasında ayrım yapamayız. Öncelikle biz Müslümanlar arasında Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, Caferi diye bir ayrım olamaz, böyle bir ayrımla kimseye muamele edemeyiz etmemeliyiz. Arap’ın Arap olmayana üstünlüğü olmadığı gibi, hiçbir ırkın diğer ırka üstünlüğü yoktur. Gayri Müslimlerle ilişkimizin de anahtar cümlesi bellidir. “Yaradılanı severiz Yaradandan ötürü.” İfadelerini kullandı.

“BUGÜN DÜNYAYA YÖN VERENLER BİRLİK OLANLARDIR”

Dünyaya yön verenlerin birlik olanlar olduğunu dile getiren Başkan Misbah Demircan, “Birliğin dersini vermemiz gerekirken kimseden de ders alamayız. Birlikte yaşama ahlakını yeşertmek, geliştirmek, büyütmek zorundayız. Dersimizi iyi çalışmak, birlikte yaşama ahlakının mimarı efendimiz, peygamberimizi anlamak takip etmek zorundayız. Emin olun ondan sonra bütün zorlar kolay olacak. Salat ve selam onun üzerine olsun, Birlikte yaşama ahlakı hepimizin ahlakı olsun” diye konuştu.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.