Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz

Beynimizin yüzde kaçını kullanıyoruz

Fizyoterapist, Ümit İstiraç, beynin paha biçilemez bir hazine olduğunu belirterek, bilinenin aksine insanoğlunun beyninin yüzde yüzünü kullandığını söyledi.

Sol beyin ağırlıklı yetişen nesillerin değişim ve yeniliğe kapalı olarak yetişmekte olduğunu kaydeden İstiraç, bu nedenle de birçok problemin ağırlıklı olarak sol beyin kullanmaktan kaynaklandığını belirtti.

Manisa'da faaliyet gösteren Beyin Egzersiz Eğitmeni Ümit İstiraç, beynin kullanımıyla ilgili önemli bilgiler verdi. İstiraç, “İki yarım küreden müteşekkil beynimiz birbirinden ayrı özelliklere olan ama birbiriyle zengin bağlantılar kuran bir sinir yapısına sahiptir. Hayatın başından itibaren deneyimleyerek öğrendiğimiz her şeyi sakladığımız paha biçilmez bir hazinedir beynimiz" dedi.

"BEYNİN YÜZDE YÜZÜNÜ KULLANIYORUZ"

İnsanın söylenildiğinin aksine beyninin yüzde yüzünü kullandığına dikkat çeken istiraç, “Bireyler arasındaki farklılıklar beyninin neresini ne kadar aktif kullandığı ve diğer alanlarıyla ne kadar bağlantı kurabildiği ile alakalıdır. Çocukluktan itibaren kısıtlanmış bir şekilde yetiştirilen nesiller daha çok beynimizin sol lobuna yönelik bir eğitim sisteminden kaynaklanmaktadır. Sol beyin ağırlıklı yetişen nesiller değişim ve yeniliğe kapalı olarak yetişmektedirler" şeklinde konuştu.

"BİRÇOK PROBLEM SOL BEYİN KULLANIMINA BAĞLI"

Günümüzde yaşadığımız birçok problemin altında sol beyin ağılıklı yetiştirme tarzının yattığını anlatan İstiraç, “Öğrencilerdeki öğrenme güçlüğünden, dikkat eksikliğine, evlilik gibi kutsal bir birlikteliği gerçekleştirmek için buluşan kişilerin çok kısa bir zaman içerisinde boşanma yolunu tercih etmelerinden, kişilik bozuklukları nedeniyle bir başkasına zarar verebilen nesillerin yetişmesi ve daha birçok problem sol beyin ağırlıklı kullanım hastalıklarıdır. Ben bunu Hiperaktif sol beyin sendromu olarak adlandırıyorum" dedi.

yenişafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.