Beyni zinde tutmanın yolları

Beyni zinde tutmanın yolları

Bir hobi edinmenin beynin yenilenmesi açısından oldukça önemli olduğu belirtildi.

Beyni zinde tutmanın anahtarlarını anlatan, yapbozların, çocukların beyin gelişimi için yararlı olduğunu vurgulayan Nöroloji Uzmanı Dr. Ümit Gedikoğlu Kurtar, ileri yaşlarda da bulmaca çözmenin, bol rakamlı şifreleri ve sayıları akılda tutmanın, telefon numarası ezberlemenin, basit matematik hesaplarını zihinden çözmenin faydalı olduğunu, bu egzersizleri yapamayanların, bol bol kitap okumaları gerektiğini söyledi ve beyni zinde tutmak için önerilerde bulundu.
 
Günde 6 öğün beyne faydalı
 
Dr. Ümit Gedikoğlu Kurtar, zinde bir beyin için yapılması gerekenleri şöyle özetledi: 'İyi uyumak ve yeterli beslenmek beyni zinde tutmanın en önemli ve basit yoludur. Gün içinde 10 dakikalık uyku, verimi arttırır ve beyne iyi gelir. Kan şekerini sabit ve yüksek tutmak, beynin tam kapasiteyle çalışmasını sağlar. Günde 6 öğün yemek yemek faydalıdır. Endişe beyni yorar ve yıpratır.
 
Beyin endişeden uzak tutulmalıdır. Hafif miktarda kafein yani çay, kahve ve kola tüketimi beynin daha berrak çalışmasını sağlar. Çikolata, muz, fındık, fıstık ve balık gibi birtakım gıdalar serotonin içerdikleri için mutluluk hormonu yayılmasını sağlar. Bu gıdaların, beyni zinde ve mutlu tutmaya yönelik etkileri vardır.'
 
Mutluluk beyni zinde tutuyor
 
Bir hobi edinmenin beynin yenilenmesi açısından oldukça önemli olduğuna değinen Dr. Ümit Kurtar, 'Örgü örmek gibi en basit hobi bile, sizin dolayısıyla da beyninizin mutlu olmasını sağlar. Spor yapmak da beyin sağlığı için faydalıdır. Spor yaparken, beyinde endorfin hormonu salgılanır. Böylece eskiyen beyin hücreleri yenilenir. Spor beyin gelişmesini sağlar. Mutlu olmak ve gülümsemek beyni zinde tutmanın en etkili yoludur' şeklinde konuştu.
 
Haberler 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.