Beyaz Saray'ın tek başörtülü çalışanı istifa etti

Beyaz Saray'ın tek başörtülü çalışanı istifa etti

Beyaz Saray'da 2011 yılından bu yana görev yapan Bangladeş asıllı başörtülü Rumana Ahmed, istifa ettiğini açıkladı

Beyaz Saray'da 2011 yılından bu yana görev yapan Bangladeş asıllı başörtülü Rumana Ahmed, ABD Başkanı Donald Trump'ın görevinin ilk haftasında aldığı 7 Müslüman ülkeye vize yasağı kararının ardından istifa ettiğini açıkladı.

ABD'de yayın yapan Atlantic dergisi için bir makale kaleme alan Ahmed, başörtülü bir Müslüman Beyaz Saray'daki deneyimini ve istifa sebeplerini anlattı.

İstafa sürecini, "Trump, nüfusunun çoğunluğu Müslüman 7 ülke vatandaşlarına ve tüm Suriyeli mültecilere seyahat yasağı getirdiğinde, beni ve benim gibi insanları bir tehdit olarak gören bir yönetim için artık çalışamayacağımı biliyordum." sözleriyle anlatan Ahmed, 28 Ocak'ta görevinden ayrıldığını bildirdi.

Ailesi 1978 yılında Bangladeş'ten göç eden ve 12 yaşından itibaren başörtülü olarak yaşamını sürdürdüğünü ifade eden Ahmed, ABD'nin bir göçmenler ülkesi olduğunu ve yeni yönetimin bu gerçeğe aykırı adımlara atmaya çalıştığını belirtti.

2011'de Beyaz Saray'a girdikten sonra çeşitli işler yapan ve 2014 yılında da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi bünyesinde görevlendirilen Ahmed, özellikle önceki yönetimin Amerikalı Müslüman toplumla ilişkileri noktasında rol oynadığını belirtti. Önceki Başkan Barack Obama döneminde Beyaz Saray'daki havanın daha ılımlı olduğunu kaydeden Ahmed, Trump yönetimiyle bu havanın bozulduğunu savundu.

"Geçen yılki atmosfer, 11 Eylül sonrası gibiydi"

"2016 yılındaki atmosfer, 11 Eylül saldırılarından hemen sonraki gibiydi. Bunu daha kötü kılan şey, karar verici Amerikalıların bu korku ve nefreti beslemesiydi." değerlendirmesini yapan Ahmed, Trump'ın başkanlık seçim kampanyasında oluşan İslamofobik algının halen sürdüğüne işaret etti.AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.