Beyaz Saray'da FETÖ skandalı

Beyaz Saray'da FETÖ skandalı

FETÖ elebaşısı Gülen’in onursal başkanı olduğu Rumi Forum’un başkanı ile Türki Amerikan İttifakı başkanı, Obama’nın darbe girişiminden bir gün önce verdiği resepsiyona katıldı. Resepsiyonda Türkiye’den sadece Gülenciler yer aldı

Türkiye tek yürek halinde FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesini isterken, ABD Başkanı Barack Obama yönetimi tüm Türkiye'yi yok sayarak önde gelen Gülen ajanlarını, darbe girişiminden bir gün önce, 14 Temmuz günü Beyaz Saray'da ağırladı. Başkan Obama'nın yoğun programı nedeniyle geç düzenlenen Ramazan Bayramı resepsiyonuna 400'ün üzerinde Müslüman Amerikalı davet edilirken, bu isimler arasında Fetullah Gülen'in onursal başkanlığını yaptığı Rumi Forum'un Başkanı Emre Çelik de vardı. Beyaz Saray içindeki Yeşil Oda ve resepsiyon odasından çektiği fotoğrafları sosyal medya üzerinden paylaşan Çelik, Başkan Obama konuşurken de şov yapar gibi öz çekim yaptı. Çelik'e, ABD Kongresi ve Beyaz Saray'a sık sık girip çıkan diğer bir Gülenci olan Faruk Taban da eşlik etti. Taban, Gülen yapılanmasının Washington'daki en önemli lobi kuruluşlarından Türki Amerikan İttifakı'nın (TAA) başkanı.

 

"YORUM YOK"
Söz konusu davetle ilgili diğer soru işareti ise Türk-Amerikan toplumundan sadece FETÖ üyelerine davet gitmiş olması. Beyaz Saray, SABAH'ın konuyla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Beyaz Saray'ın bu fütursuzluğunun arkasında resepsiyon davetiyelerinin darbeden önce gönderilmiş olması ihtimali bulunuyor. ABD Başkanı Obama geçen nisanda yine benzer bir skandala imza atmıştı. Türkiye'de bir süredir etkinlik düzenleyemeyen örgüt, "Uluslararası Dil ve Kültür Festivali" adlı bir organizasyonu Washington'a taşımıştı. Obama da bu etkinliğe yazılı bir mesaj göndererek festivali başarısından dolayı övmüştü.

SABAH

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.