Beyaz Saray sitesinde ‘Ramazan Bayramı tatil olsun’ dilekçesi

Beyaz Saray sitesinde ‘Ramazan Bayramı tatil olsun’ dilekçesi

Dilekçenin Başkan Obama’ya ulaştırılabilmesi için bu sayının iki haftada 100 bini bulması gerekiyor

ABD’de Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil edilmesini isteyen Müslümanlar, Beyaz Saray’ın sitesinden dilekçe kampanyası başlattı. Dijital imzaların sayısı şu an 9 bin. Ancak dilekçenin Başkan Obama’ya ulaştırılabilmesi için bu sayının iki haftada 100 bini bulması gerekiyor. Oylamaya isteyen herkes katılabilir.

ABD devlet başkanlarının Washington’da bulunan resmî ikâmetgâhı Beyaz Saray’ın resmî internet sayfasında dikkat çeken bir dilekçe var. 17 Aralık’ta imzaya açılan dilekçe ile Müslümanların kutsal günlerinden olan Ramazan ve Kurban bayramlarının bütün ABD okullarında tatil günü ilan edilmesi hedefleniyor. Şu an 9 bini geçen dijital imza, toplam bir ayda 100 bini bulduğu takdirde dilekçedeki çağrıya resmî cevap verilecek. Direkt Başkan Barack Obama’ya bağlı ofis tarafından yönetilen dijital dilekçe sayfasında, ABD’de yaşayan milyonlarca Müslüman ve çocuklarının, Ramazan ve Kurban bayramlarının tatil olmaması sebebiyle yaşadıkları zorluklar dile getirilerek bu günlerin ABD okullarında resmî tatil olması talep ediliyor.

Hıristiyan ve Yahudi kutsal günlerinin çoğunun tatil olduğu ABD’de bu günlerde öğrenciler okullarına gitmeyerek dinî ritüellerini rahatlıkla yerine getirebilirken, sayıları 7 milyonu aşan ABD’li Müslümanlar, Ramazan ve Kurban bayramı günlerinde ya okuldaki eğitimlerinden ya da bayram namazı da dahil dinî vecibelerini bazen yerine getiremeyebiliyorlar. Dilekçe, bu mağduriyete son vermek için çok önemli.

Ancak Beyaz Saray’ın dilekçedeki çağrıya resmî bir cevap vermesi için atılan dijital imza sayısının 100 bine ulaşması gerekiyor. Dilekçeler sadece bir ay süre ile web sitesinde kalıyor ve bu dilekçe için şu anda sadece iki hafta kalmış durumda. Dijital dilekçeye atılan imza sayısı 100 bini bulduğunda, Beyaz Saray yetkilileri konuyu Başkan Obama’ya ulaştırmak zorunda. Obama’nın da takip eden günlerde, talep hakkında araştırma ve fizibilite çalışması yaparak toplumu aydınlatıcı bir açıklama ya da ihtiyacı gideren bir talimat vermesi çok yaygın bir uygulama. Bu arada oylamaya katılmak için ABD vatandaşı olmak ya da ABD’de yaşamak şart değil.

https://petitions.whitehouse.gov/petition/recognize-muslim-holidays-throughout-school-year/x1DqFc2t

beyaz_sarayy1.jpg

beyaz_sarayy2.jpg


Zaman

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum