Beyaz rahmet kar yağdırıldı, bereketli olur inşallah

Beyaz rahmet kar yağdırıldı, bereketli olur inşallah

Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili oldu

Doğu Anadolu Bölgesi genelinde havaların iyice soğumasının etkisiyle en düşük sıcaklığın 1 derece ölçüldüğü Ardahan ile sıcaklığın 5 dereceye kadar gerilediği Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor.

Erzurum'da akşam başlayan ve gece etkisini artıran kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde yer yer tipiye dönüştü. İl merkezinde de etkisini hissettiren kar yağışı yüzünden binaların çatıları, araçların üstleri ile kentin yüksek kesimleri karla kaplandı.

Özellikle yüksek kesimlerinde sisin de etkisini gösterdiği bölgedeki bir diğer kent Ardahan'a da gece kar yağdı. Ulaşımda ciddi aksamalara yol açmayan kar yağışı, Erzurum ve Ardahan'da devam ediyor.

Kartepe'ye mevsimin ilk karı yağdı

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden, Samanlı Dağları'nın 1640 rakımlı zirvesi Kartepe'ye mevsimin ilk karı düştü. Zirvede 10 santimetreyi bulan karın keyfini anne ve babalar, çocuklarıyla kartopu oynayarak çıkardı.

Kuzuyayla Tabiat Parkı'nda ise sonbaharın renk cümbüşü, karın beyazlığıyla buluşarak ziyaretçilerine eşsiz manzaralar sunuyor. Vatandaşlardan Nami Keskin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartepe'de ikamet ettiklerini belirterek, ilk karın yağmasıyla, Kuzuyayla Tabiat Parkı'na geldiklerini belirtti.

Keskin, "Bölgede ilk kar buraya düştüğü için geldik. Kartepe, kar da yağınca daha güzel oluyor. Zaten eşsiz bir manzarası ve doğası var. Fotoğraf çekiyoruz, ailece güzel anlar yaşıyoruz. Çocuklarla kar topu oynuyoruz." ifadesini kullandı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.