Beyaz Baretlilerden Dünya İnsani Yardım Günü mesajı

Beyaz Baretlilerden Dünya İnsani Yardım Günü mesajı

Beyaz Baretliler Başkanı Salih, "Dünyadaki bütün insanlara barış diliyoruz. İnşallah hayat en kısa zamanda eskisi gibi olur. Çocuklar inşallah yeniden okullarına döner temennisinde bulunuyorum." dedi.

Suriye'de Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Başkanı Raid Salih, Suriye'de hayatın normale dönmesini dileyerek, hayat kurtardıklarında yeşeren ümidin, insani yardım faaliyetlerinde pes etmeden, kendilerini yenilemelerine vesile olduğunu söyledi.

Suriye Sivil Savunma Başkanı Raid Salih, 19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

Çalıştıkları bölgelerdeki sivillere barış ve huzur dilediklerini belirten Salih, "Dünyadaki bütün insanlara barış diliyoruz. İnşallah hayat en kısa zamanda eskisi gibi olur. Çocuklar inşallah yeniden okullarına döner temennisinde bulunuyorum." dedi.

"Sivillere yardım etmeyi motto edindik"

Salih, yardım çalışmaları sırasında hiçbir zaman pes etmediklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Hiçbir zaman yardım isteğimizden, inancımızdan vazgeçmeyi düşünmedik. Enkaz altından kurtardığımız her bir canlı ile birlikte içimizdeki ümit yeşeriyor. Böylelikle daha fazla çaba gösteriyor ve kendimizi yeniliyoruz. İnsan kurtarma çalışmalarımız bitse bile o insanları evlerine geri götürmek için çalışacağız. Sivil kurum olarak başladığımız günden bu yana sivillere yardım etmeyi motto edindik. Sivillerin ırkına ve siyasi görüşüne bakmadan, herkesin yardımına koşuyoruz."

İç savaşın tarafı olmadıklarının altını çizen Salih, "Eğer ki bir katliam olursa bunun karşısında sessiz kalmıyoruz. Kendimizi sadece Suriye halkının safında görüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Beyaz Baretliler

Türkiye'de 2013'te AKUT tarafından eğitilen Beyaz Baretliler adını, örgütteki gönüllülerin arama kurtarma faaliyetleri sırasında kullandığı beyaz baretlerden alıyor.

Şimdiye kadar on binlerce insanı kurtaran Beyaz Baretliler, aralarında kadınların da bulunduğu 3 bin civarında kişiyle çalışmalarını sürdürüyor. Arama kurtarma faaliyetlerinin yanı sıra ölenlerin cenazeleriyle ilgilenen yardım örgütü, saldırılardan sonra hayatta kalanlara insani destek sağlıyor.

Beyaz Baretliler, Suriye'deki çalışmaları nedeniyle Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilmişti.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.