Besni, Kız İmam Hatip Lisesine Kavuşuyor

Besni, Kız İmam Hatip Lisesine Kavuşuyor

Besni'de, 2015-2016 eğitim öğretim yılında Besni Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi eğitime başlıyor. 24 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi, İlçede büyük bir ihtiyacı karşılayacak.

Edinilen bilgiye göre; bir süredir hastane yolu üzerinde inşaatı devam eden İmam Hatip Lisesi binası, velilerin ve Besni halkının yoğun isteği üzerine müstakil bir Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi olarak açılacak ve önümüzdeki dönemde eğitim-öğretime başlayacak.

Besni’de imam hatip camiasının müstakil bir Kız İmam Hatip Lisesi ihtiyacının giderilmesi hususundaki talebine duyarsız kalmayan ve kız öğrencilerin ayrı eğitim-öğretim görebileceği imam hatip lisesinin açılması için girişimlerde bulunan siyasilerin ve bazı sivil toplum kuruluşlarının girişimlerde bulunduğu biliniyordu. Ancak Besni’de kız öğrencilerin ayrı olarak imam hatip lisesinde okuyacakları imam hatip lisesinin 2015-2016 eğitim - öğretim yılında açılıp açılmayacağı merak konusuydu.
Besni, ilçede kızların eğitim – öğretime katılımı anlamında büyük bir ihtiyacı karşılayacak olan ve modern donanımıyla eğitimde standartları yükseltecek eğitim yuvası, bölge insanının da yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Edinilen bilgiye göre; kısa sürede eğitim-öğretim donanımının sağlanacağı okulda mevcut 263 kız öğrencinin yanında yeni kayıt da alacak okulun 24 derslik kapasitesi bulunuyor. Ayrıca 200 yatak kapasiteli kız öğrenci yurdunun da faaliyete geçeceği bildirilen okulda 750 öğrenci aynı anda eğitim alabilecek. Söz konusu Besni Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin açılmasıyla ilgili resmi girişimlerden olumlu yanıt alındığı ve kurucu müdür olarak ilçede görev yapan Muhammed Denizhan’ın atandığı kaydedildi.

Besni’nin Kız İmam Hatip Lisesi’ne kavuşuyor olmasından dolayı memnuniyetlerini dile getiren veliler ise; konu hakkında emeği geçen siyasilere ve bürokratlara teşekkür ederken, okula Maraş’ın kurtuluşu sırasında kahramanlık göstermiş bir kadın olan Besnili Senem Ayşe’nin adının verilmesini gündeme getirdiler.

Akit 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.