Beşir Derneği'nden Suriyelilere yardım

Beşir Derneği'nden Suriyelilere yardım

Beşir Derneği, 3 yıldır Suriyeli mağdur ailelere yönelik sürdürdüğü yardım kampanyalarıyla hem Suriye kentlerindeki halka hem de ülkemizde yaşamlarını sürdüren mültecilere, toplamda 150.000'den fazla Suriyeliye düzenli olarak yardım götürüyor.

22 Ocak'ta başlayan uluslararası "Sana İhtiyacım Var" kampanyası dahilinde Suriye'ye İstanbul'dan 6, Rize, Trabzon ve Yozgat'tan da 3 yardım tırı gönderen Beşir Derneği, ayrıca Kilis'ten 2 tırlık gıda yardımını Bab-Es Selam kampındaki 20.000 Suriyeliye dağıttı.

Ş.Urfa Siverek'te 800 çift ayakkabı mültecilere dağıtılırken, Suruç'ta Suriyeli 600 aileye gıda yardımı, battaniye ve çocuklara oyuncak dağıtıldı. Organizasyona Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi de katıldı. Dağıtılan yardımlar zorlu kış aylarında hayat mücadelesi veren mazlumların yüzünü güldürdü.

Yurt içi yardımlar

Beşir Derneği, yurt içinde Ceylanpınar, Akçakale, Kilis, Nizip, Antakya, Reyhanlı, İskenderun, Dörtyol ve Kırıkhan'da ve Türkiye sınırları içinde yaşamlarını sürdüren Suriyeli ihtiyaç sahibi ailelere yönelik çalışmalar yapıp, kardeş aile projesini uyguluyor. 9260 aileye, bunların haricinde yaşamlarını sürdüren yüzbinlerce Suriyeli mülteciye düzenli olarak yardım ediyor.

Suriye kentlerinde yardımlar

Dernek başta Halep olmak üzere Şam, Keferğan, Telşaiir, Türkmenbarih, Babinnis, Sweeje, El vakıf, Düdyan, El hasiyye, El Bab, Deyinhafir, Brağita, Şmerin, Iral, Çobanbey, Hava-hüyük gibi Suriye şehirlerinde 6378 aileye yardım ulaştırıyor.

Sağlık yardımları

Bu yardımlar dışında ilaç ve hijyenik malzeme ihtiyacı konusunda Suriyelilere yardım den Beşir Derneği, sakat kalmış mültecilere tekerlekli sandalye ve akülü araç yardımları yapıyor. Suriye içine gönderilen 3 ambulans çeşitli kentlerde Suriyelilere hizmet veriyor.
Beşir Derneği'nin yardım kampanyalarına destek olmak için www.besirdernegi.org sitesini ziyaret edebilir, ayrıca SURİYE yazıp 4042'ye göndereceğiniz her mesajla 5 TL bağış yapabilirsiniz. Detaylı bilgi için 0216 375 4042 nolu çağrı merkezinden bilgi alabilirsiniz.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.