Beşir Derneği’nden Kobani'ye yardım

Beşir Derneği’nden Kobani'ye yardım

Beşir Derneği sığınmacılara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.

  Suriye’de yaşanan savaş sonucu sayıları 130 bini aşan Suriyeli Türkiye’ye akın ediyor. Türkiye 3 yıldır devam eden savaş sonucu en büyük göç dalgası ile karşı karşıya. Yaklaşık 60 köy ve kasabada ki saldırılardan kaçan Suriyeliler Şanlıurfa Merkez ve ilçesi Suruç’a giriş yapmaya devam ederken binlerce sığınmacı da sınırda beklemeye devam ediyor. Taziye evleri, camiler, tahıl depoları, okullar tamamen sığınmacılarla dolup taşıyor.
Bölgede çalışmalarını genişleten Beşir Derneği sığınmacılara yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor. Suruç kaymakamı Abdullah Çiftçi ile bilgi alışverişinde bulunuldu. Kaymakamlık ve AFAD tarafından kurulan koordine merkezi yetkilileri tarafından yapılan yönlendirmeler doğrultusunda acil olarak görülen gıda, içecek ve muhtelif giyim yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.
 
Beşir Derneği ekiplerinin yardımların dağıtımı sırasında karşılaştıkları manzara ise içler acısı. 20 köyü ziyaret eden Beşir Derneği ekiplerinin gözlemlerine göre bir evde yirmi beş otuz kişi kalıyor. Özellikle sınır bölgelerine ve köylere yardımların ulaştırılmasında sıkıntılar yaşanıyor. Beşir Derneği yardımların ulaştırılması konusunda sıkıntıların yaşandığı bölgelerde koordineli bir şekilde çalışmalarına devam ediyor.
Yardım tespit çalışmaları sonucunda belirlenen çocuk bezi, çocuk maması, ilaç, battaniye, gıda ve kıyafet gibi acil yardım malzemeleri Beşir Derneği’nin Kilis’te bulunan lojistik deposundan bölgeye ulaştırılmak için çalışmalar aralıksız devam ediyor.
 
Haber7 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.