Beşir Derneği Bosna'ya Yardıma Koştu

Beşir Derneği Bosna'ya Yardıma Koştu

Yurt içi ve yurt dışında faaliyetleri aralıksız devam eden Beşir Derneği, Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınlarının yaşanmaya başladığı ilk günden beri Bosna Hersek'te yardım çalışmalarını sürdürüyor.

15 Mayıs'tan bu yana yaşanan sağanak yağışlar ile sebep olduğu nehir taşkınları ve su baskınları nedeniyle zor günler yaşayan Bosna Hersek'te özellikle Saraybosna, Recitsa, Kriyeviç, Olova Tuzla ve Zenitsa-Doboy gibi bölgelerde çok sayıda evde su baskınları yaşandı, bölgenin elektrik hatların çöktü ve birçok köy tahliye edildi.

Beşir Derneği Genel Merkezi'nden açıklamada, ‘Batı Balkanları etkisi altına alan sel ve su baskınlarının yaşandığı Bosna Hersek'te Beşir Derneği ekipleri yardım çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

Sel felaketinin yaşandığı bölgelerde incelemeler yapan ekipler, acil gıda, temizlik ve giyim malzemelerinden oluşan yardım malzemelerini bölge insanlarına ulaştırıyor. İlk olarak acil ihtiyaçları karşılanan insanların diğer ihtiyaçları konusunda tespitler yapılırken, bu ihtiyaçlar Semerkand Vakfı'nın desteği ile giderilecek.

Bosna Hersek'te yardım çalışmaları hızla devam ederken, diğer yandan felaket sonrası Beşir Derneği tarafından yapılacak çalışmaların hazırlıklarına da başlandığı ifade edildi.

Haber7

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.