'Beş yılda üç milyar fatura elektronikleşecek'

'Beş yılda üç milyar fatura elektronikleşecek'

TÜRKKEP Genel Müdürü Samast, "Beş yıl içinde şirketlerin tamamının e-faturaya geçmesi öngörülüyor. Böylece kurumlar arasındaki faturaların yarısı elektronikleşecek" dedi.

Kayıtlı elektronik posta (KEP), e-Tebligat, e-Fatura ve e-Arşiv hizmeti sağlayan TÜRKKEP şirketi Genel Müdürü Yüksel Samast, gelecek 5 yıl içinde şirketlerin tamamının e-faturaya geçmesinin öngörüldüğünü belirterek, "Böylece kurumlar arasında dönen faturaların yarısının, yani yaklaşık 3 milyarının elektronikleşmesi bekleniyor" dedi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Samast, e-fatura ile dijitalleşen muhasebe dünyasının daha hızlı, etkin ve verimli bir şekilde iş akışı gerçekleştirdiğini söyledi.

Son bir yılda 200 milyon faturanın elektronikleştiğini, Türkiye'de bir yılda kurumlar arasında ise 6 milyar faturanın döndüğünü aktaran Samast, e-fatura kullanıcı sayısının 50 bine, bir yılda düzenlenen e-fatura sayısının da 500-600 milyona ulaşmasının öngörüldüğünü dile getirdi.

Gelecek 5 yıl içinde şirketlerin tamamının e-faturaya geçmesinin öngörüldüğünü vurgulayan Samast, böylece kurumlar arasında dönen faturaların yarısının, yani yaklaşık 3 milyarının elektronikleşmesinin beklendiğini ifade etti.

Samast, e-fatura ile 2015 yılında 2 milyar lira tasarruf sağlamasının hedeflendiğinin altını çizdi.

"E-dönüşümün lideri bankacılık ve finans sektörü olacak"

Yücel Samast, iş süreçlerinin hızlanmasını sağlayan e-imza ile milyarlarca liralık kağıt ve posta masrafının son bulduğunu söyledi.

Elektronik dönüşüme entegre olan Türkiye'de halihazırda bin 700 adet e-imza kullanıcısının mevcut olduğu bilgisini veren Samast, 350 bin tane de mobil imza kullanıcısının bulunduğunu, bu rakamın sadece yüzde 6'sı olan 20 bininin aktif kullanıcı olduğunu kaydetti.

E-imza'nın toplam işlem hacminin 100 milyar dolara ulaştığını anlatan Samast, "E-imza UYAP gibi kamu projelerinde yüzde 53, e-devlet uygulamalarında yüzde 49, bankacılık işlemlerinde yüzde 14, farklı firmalarla yapılan anlaşma ve sözleşmelerde yüzde 10 ve hesap mutabakatlarında yüzde 7 oranlarında kullanılıyor" dedi.

Samast, E-dönüşümün liderinin bankacılık ve finans sektörü olacağını vurguladı.

aa

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.