Beş aydır ilk defa ekmek yiyorum

Beş aydır ilk defa ekmek yiyorum

Esed zulmü altındakilere yardım ulaştı

Haziran 2012’den beri kuşatma altında bulunan Humus bölgesinde varılan ateşkes anlaşmasına Esed yine uymadı. Hamidiye Mahallesi’ne 11 havan topu atıldı. Saldırılara rağmen BM ve Suriye Kızılayı, aylardır ekmek bile yiyemeyen halka gıda ulaştırdı.

Suriye’nin Humus kentinde abluka nedeniyle zor durumda kalan 3 bin sivile insani yardım götürülmesi konusunda Esed rejimi ile BM’nin uzlaşma sağlaması sonrasında bölgeye tüm dünyadan yardım yağıyor. Kentte varılan anlaşma gereği cuma gününden beri 83 sivil Humus’tan tahliye edildi. Tahliye edilen kişiler BM ve Suriye Kızılayı gözetiminde tercih ettikleri bölgelere götürülüyor. Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Koalisyonu’ndan (SMDK) yetkililer Suriye rejiminin Humus’un merkez mahallelerini tank ve havan topuyla vurduğunu söyledi. BM  heyetinin ateşkesin yeniden sağlanması için müzakere yaptığı kaydedildi.

Muhalifler Hamidiye mahallesine şu ana kadar 11 havan topu attı. Yetkililer rejimin bombardımanı nedeniyle, kente doğru yola çıkan yardım konvoylarının da durdurulduğunu söyledi. Humus Yerel Konseyi de rejimin ateşkes anlaşmasını bozduğunu belirtti. Suriye devlet televizyonu ise saldırılardan muhaliflerin sorumlu olduğunu duyurdu.

5 AYDIR EKMEK YEMEDiM

Bölgeye ulaşabilen yardım ekipleri aylardır yokluk içinde yaşayan halka ilk olarak yiyecek verdi. Aylardır dışarıyla bağlantıları tamamen kesilen Humuslu bir adam 5 aydır hiç ekmek yemediğini, açlıkla mücadele ettiklerini söyleyerek, “Baksanıza, açlıktan kemiklerim gözüküyor” dedi.

Bugün

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum