Berlin'de sivil toplum kuruluşlarından ortak iftar

Berlin'de sivil toplum kuruluşlarından ortak iftar

Berlin’de sivil toplum kuruluşları tarafından iftar yemeği verildi. İftara Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel de katıldı.

Berlin Türk Cemaati (TGB), Berlin İslam Federasyonu, TÜMSİAD Berlin Şubesi, Berlin Alperen Ocakları, İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve Eyalet İslam Kültür Merkezleri’nin (VIKZ) tarafından ortak iftar verildi.

Esplanada Otel’de verilen iftar yemeğine Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel,  Federal Meclis Başkan Yardımcısı Petra Pau, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) Genel sekreteri Peter Tauber,  Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu, Berlin Büyükelçiliği Müsteşarı Hidayet Çilkoparan,Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen ve çok sayıda davetli katıldı.

Burada bir konuşma yapan Sigmar Gabriel, sığınmacı akınına dikkati çekerek, ''Sığınmacıların topluma katılımı ve gerekenleri konusunda Müslümanlar bize yardımcı olabilirler'' dedi.

Almanya'da 18 yaş altındakilerin önemli oranının göçmen kökenli gençler olduğunu ifade eden Gabriel, ''Onlar olmadan demografik dönüşüm başarılı olamaz. Burada çok sayıda değişik ülkelerden geldikleri için iki dil birden konuşuyorlar. Onlar ülkemizin önemli bir parçası'' diye konuştu.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.