Berlin'de "aşure sofrası" etkinliği

Berlin'de "aşure sofrası" etkinliği

Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği'nde muharrem ayı vesilesiyle aşure sofrası etkinliği düzenlendi.

 
 

Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ve eşi Gamze Karslıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen aşure sofrası etkinliğine, Türk Alman İşadamları Derneği (TDU) Başkanı Remzi Kaplan ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Büyükelçi Karslıoğlu, Kerbela olayına değinerek, ''Bu hadiseden dersler çıkarmamız gerekmektedir. Hz. Hüseyin'den sonra yeni Kerbelaların yaşanması en büyük gayemiz olmalıdır.'' ifadelerini kullandı.

Günümüzde Müslümanların bir kısmının Kerbela'yı anlayamadığına işaret eden Karslıoğlu, ''Suriye ve Irak başta olmak üzere dünyanın pek çok yerinde yeni Kerbelalar yaşanmaya, Müslümanların kanı akmaya devam etmektedir.'' dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine de değinen Karslıoğlu, şunları kaydetti:

''Bu çerçevede meydana gelen olaylardan bir tanesi de ne yazık ki daha henüz 3 ay önce 15 Temmuz gecesi ülkemizde yaşanmıştır. Sözde din ve adalet adına hareket ettiğini iddia eden bir oluşum, bu milletin vatan müdafaası için kendisine teslim ettiği silahları hiç çekinmeden kendisine doğrultmuş ve kullanmıştır. Türk milletinin hafızasında büyük bir travma yaratan bu alçakça hareket ve girişim yine Türk milletinin kararlı ve onurlu karşı duruşu ile başarısızlığa uğratılmıştır. Başka bir tabirle Yezidler yeni bir Kerbela teşebbüsünde bulunmuş ve yüzbinlerce Hüseyin'in direnişi karşısında bozguna uğramışlardır. Allah bu direnişte hayatını kaybeden Hüseyinlerin şehadetlerini kabul etsin.''

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.