Berlin de 'kendi imamını' yetiştirme peşinde

Berlin de 'kendi imamını' yetiştirme peşinde

Almanya'nın Berlin Eyaleti, dışardan imam getirilmesine son vermek için din dersi öğretmeni ve imam eğitimi verilecek bir enstitü kurmayı planlıyor.

Almanya'nın başkenti Berlin'de şehir eyalet yönetimi, camilerde görev yapacak imamların ve okullarda ders verecek din dersi öğretmenlerinin eğitileceği bir enstitü kurmak istiyor. Berlin eyalet yönetimini özellikle camilerde dış ülkelerden gelen imamların görev yapmasından rahatsız olduğu bildiriğldi..

Avrupa İslamı projesi olrak da tanımlanan projeye göre her ülke kendi din anlayışına göre İslam'ı şekillendirecek din adamları yetiştirmeye yönelik kurumlar açıyor. 'Almanya'nın Sesi' radyosunda bildirildiğine göre, Berlin Eyaleti Diyanet İşleri Türki İslam Birliği DİTİB başkan yardımcısı Süleyman Küçük eyalet yönetimin bu talebinin uygun olmadığını söyledi. Küçük, Yunanların, Rusların ve İtalyanların da kendi dillerinde ibadethanelerinde vaaz verdiklerini, Türklere yönelik bu talebin eşitlik prensibine aykırı olduğunu belirtti.

Berlin'in planladığı eğitim enstitüsünde yalnızca imam eğitimi verilmeyerek, sosyal çalışma yapacak kişiler de eğitilecek. 2017 yılından itibaren eğitime başlayacak okulun zamanında açılabilmesi için gelecek yılın Eylül ayına kadar bir danışma konseyi kurulacak. Bu konsey, okul müfredatının belirlenmesinde söz sahibi olacak. Berlin Eğitim Senatörü Sandra Scheeres, Müslüman cemaatlerle ve üniversitelerle bu konudaki ortak çalışmanın önemli olduğunu söyledi.
Berlin'de halen devam eden, okullardaki İslam din dersleri cemaat dernekleri tarafından veriliyor.

Dünya Bülteni 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.