Bereketli günler

Hayatımızın bereketi, bereketimizin duası ve niyazlarımızın en rahmanisi ile başbaşayız bu günlerde… Başabaş olmadığımız günler. Başbaşa kaldığımız rahmet tecellileri ile dolu bir Ramazanı idrak ediyoruz.

Kalbimizin ferah bulacağı müstesna bir ay. Aklımızın dinleneceği ve sükunet bulacağı ayrıcalıklı bir ay. Ramazan ayı, ayrı değil, ayrıcalıklı. Çünkü Kur’an ayı.
Kendimizle kaldığımız, oruç tutarken nefsimizi terbiyelediğimiz ve günün tamamına hakim bir ibadet hali. Çok farklı, bütünleyici ve tamamen teslim alındığımız bir rahmet ayı.

***

Ramazan’a hayırla girdik. Hayırla yad olunalım inşallah. Hayırlı dualar edelim ki, hayrın bereketi memleketimizi kuşatsın. Kalpler muhabbete açılsın ve insanlık kazansın.

Ülkenin  sıkıntılı halleri geride kalacak şekilde rahmetle dolacağımız bu ay, aynı zamanda çevremize dini motifleri en iyi takdim edeceğimiz bir mevsim.

Türkiye, Ramazan’a ait bu günlerde. Türkiye Ramazan oldu. Herkes Ramazan. Bunu fark etmek, fark ettirmek ve ülke sathında yaşamak büyük bir lütuf.

İslam dünyasında yankılanan  sesler ve onlara uzanan  eller, büyük inkişafların habercisi. İmanlı hürriyetin ayak sesleri, inşallah bu mevsimle taçlanacak.

***

İkram ayındayız. Müminiz ve kerim olmanın en güzel vasfına şahidiz bu ay. Beraberce, muhabbet sofralarında, fakir fukaranın mutfağına taşınan rızıkla birlikte.
Diğergamız bu ay. Afrika’ya uzanacak kadar. Bir mümin kardeşine çare olacak bir hassasiyetle.

Camilerimiz daha canlı. İmamlarımız daha hazır, çevremiz daha ilgili teravihe, mukabeleye ve müzakereye.

Medya daha duyarlı, kamuoyu daha dikkatli ve toplum daha itinalı bu mevsime, bu demlenen huzura ve ihsan ayına.

***

Maddi-manevi  hazzın terfi ettiği bir Ramazan’ı doyasıya yaşamak, nefisten kaçıp rahmete sığınmak ve sığınağımızda kalmak, ne büyük lütuf.
Şimdi korunduğumuz bu hal üzere aşkla, şevkle ve şefkatle yaklaşalım yaklaşabildiğimiz kadar.
“Muhabbet fedaileri” zemini sevgiyle süslemeli.
“Şefkat kahramanları”  aile ocağında sönmeyecek meşaleleri yakmalı.

***

Bu Ramazan, İslam memleketlerinde ve Müslüman  sathında, yeryüzü mescidini çok daha muhteşem sunuyor bize. Şükür kapılarını sonuna kadar açacağımız haberlerin umudu var bu mevsimde.

“Müslümanları, bilhassa gençleri camiye davet ediyorum” diyen Bediüzzaman’ın davetine en çok cevap veren bir zaman dilimindeyiz.

Caminin, cemaatin, toplumun, komşuların  ve ailelerin birbiriyle cevaplaştığı bir sofra.
İbadet ve ikram sofraları. Huzur ve muhabbet sofraları.

Ülkemiz ve İslam dünyası adına müjdelenen çağın en iyi işaretlerini ve inkişaflarını gördüğümüz bir Ramazan’ı idrak etmek, büyük bir bahtiyarlık.

Bu ayda, gözlerin sadece müspeti gördüğü, vaizleri ve dini medyayı  işittiği, kelamın en güzelini okuduğu ve dinlediği  bir iklim  bizi sarmaktadır.

Bereket sağanağında rahmetle yıkanıyoruz bu günlerde. Her şey yeniden tebessümle  fıtrattaki masumiyeti nazarımıza takdim etmektedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.