Beraberiyet’i izah edemeyince Said Nursi’ye sataştı

Beraberiyet’i izah edemeyince Said Nursi’ye sataştı

Said Nursi'ye takıntılılar listesine Yeni Çağ Gazetesi yazarı Arslan Tekin’i de ekledik

Ahmet Bilgi’nin haberi:

RİSALEHABER-Yeni Çağ Gazetesi yazarı Arslan Tekin, altından kalkamadığı bir kelime üzerinden Bediüzzaman Said Nursi’ye sataştı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın bir konuşmasında "beraberiyet" kelimesini kullandığını belirten Tekin, “Bir yabancı gazetecinin sorusu üzerine İ. Kahraman ‘Bu terörist başıyla [F. Gülen] Ak Parti arasında öteden beri bir mutabakat yok, beraberiyet olmamıştır" şeklinde yazdı.

BİLİMSEL AÇIKLAMASINA BAKIN: KULLANSA KULLANSA SAİD NURSİ KULLANIR!

Dil meseleleriyle çok uğraştıklarını, eski metinleri bildiğini iddia eden Tekin, "beraberiyet" kelimesini ilk defa duyduğunu söyledi. Bu kelimeyi uzmanlara da sorduğunu açıklayan Tekin, altından kalkamayınca Said Nursi’ye sataşmakla kurtulmaya çalıştı.

"Beraberiyet"i kullansa kullansa Said Nursi kullanır” gibi önyargılı bir cümle sarfeden Tekin, ardından “Araştırdım, rastlamadım” dedi.

Risale-i Nur’u mu yoksa Said Nursi hakkında yazılan kitapları mı araştırdığı belli olmayan Tekin yine de hükmünü verdi: “Muhtemelen kullanmıştır. Biri kullandı ki, İsmail Kahraman'ın aklına geldi.”

KENDİ CEHALETİNİ SAİD NURSİ’YE HAKARETLE ÖRTMEYE ÇALIŞTI

Risale-i Nur dilinin Türkçe’nin en güzel kullanılan dillerinden biri olduğunu bilmeden yorumda bulunan Tekin, hakaret etmekten de geri durmadı:

“Said Nursi, Türkçesi kıt. Yetmediği yerde, daha iyi bildiği Farsça ve Arapçayı karıştırıp meramını anlatıyor. Ben de benzer bir kelime kullanayım, onun "esrariyet"i burada. Said Nursi'nin üslûbunda keramet aradıkları için, peşine takılmış insanlar.”

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
3 Yorum