'Ben Terörist Değilim' filmi önyargılara yıkmaya geliyor

'Ben Terörist Değilim' filmi önyargılara yıkmaya geliyor

Dünyanın pek çok farklı ülkesinde gösterime girecek 'Ben Terörist Değilim' filmi özellikle Batı sinemalarında iddialı.

Ömer Çiftçi'nin haberi:

RİSALEHABER-Malezya'da 5 Ekim'de gösterime girdikten sonra dünyanın pek çok farklı ülkesinde de gösterimi yapılacak olan Müslüman yapımı yeni film, özellikle Batı dünyasındaki Müslümanların yaşadığı önyargı kaynaklı sorunlara çözüm olmak için iddialı.

Filmin adı 'Ben Terörist Değilim' olarak seçildi. Bu ismin seçilmesinde batı sinemaları gösteriminde İslamiyete karşı olan kitleleri doğru yola çekme düşüncesi etkili olmuş. Malezya sineması son dönemde bu filme benzeyen örnekler ile dünyada ses getiriyor.

Film bir Müslüman grubun terörizm suçlaması sonucunda yaşadıkları sorunları etkileyici bir hikaye ile anlatıyor. Yönetmenliğini Arjin Upal, yapımcılığını ise White Merpati Entertainment adlı şirketin üstlendiği film 2 milyon dolara mal oldu.

Oyuncular Afiq Muiz, Chacha Maembong, Khir Mohd Nor, Datuk Jalaluddin Hasan ve ayrıca Gulshan Grover, Rahul Dev ve Farida Jalal gibi aktörler ise Hindistan Sinemasına verilen isim olan Bollywood'da son derece tanınmış aktörler. 

Filmin yapımcılarının film ile ilgili astrowani gazetesine verdiği demeçte; "İslam'ın şiddet dini olduğuna dair  asılsız söylentilere karşı bu film aracılığı ile bu algıyı yıkmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum