Belediyelerden İsrail Boykotu

Belediyelerden İsrail Boykotu

Kocaeli’de, Dilovası, Körfez ve İzmit belediyeleri, sosyal tesislerinde İsrail menşeli ürünlerin satışını durdurduma kararı aldı.

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto eden Körfez, İzmit ve Dilovası belediyeleri, sosyal tesislerinde İsrail kökenli ürünlerin satışını durdurdu.
 
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, yaptığı açıklamada, İsrail'in Gazze'de, hedef gözetmeksizin çocuk, kadın ve yaşlı yüzlerce kişiyi öldürdüğünü belirterek, "Dilovası Belediyesi olarak bundan sonra İsrail'i ve arkasındaki küresel sermayeyi boykot ediyor, ürünlerini kullanmıyoruz" dedi.
 
Mübarek ramazan ayında Gazze'deki Müslüman katliamının devam ettiğini vurgulayan Toltar, "Yüzlerce masum insanı öldüren katil İsrail'i şiddetle kınıyorum. Gazze'de katil İsrail tarafından şehit edilen yüzlerce kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum" ifadesini kullandı.
 
İzmit Belediyesi tarafından da işletme ve sosyal birimlerdeki kolalı içecekler ve İsrail kökenli ürünler toplatıldı.
 
Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yaptığı açıklamada, belediyeye ait alanlarda İsrail mallarının satışına ve kullanımına son verildiğini kaydetti.
 
Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran da belediyeye ait sosyal tesislerde İsrail mallarını boykot etme kararı aldıklarını açıkladı.
 
Baran, insanlık tarihinin İsrail'in Gazze'ye yaptığı vahşice saldırıyı asla unutmayacağını belirterek, şunları kaydetti:
 
"Yapılan bu katliama tüm dünya seyirci kalmaya devam etse de, bu zulme sessiz kalmadık kalmayacağız. Körfez Belediyesi olarak plajda oynayan küçücük yavruları parçalayacak kadar gözü dönmüş İsrail'i ve ona destek veren bütün ülkelerin ürünlerine boykot çağrısı başlattık. Bu bağlamda Körfez Belediyesi olarak sosyal tesislerimize İsrail markası olan ya da İsrail terörünü destekleyen tüm ürünlerin satışı bu çerçevede durdurulmuştur. İsrail'e karşı yapılan her eylemin her boykotun sonuna kadar destekçisi olacağız. İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılarda şehit olanları rahmetle anıyoruz."
 
AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum