Belediye Mekke'yi Kocaeli'ye getirecek

Belediye Mekke'yi Kocaeli'ye getirecek

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 2023 Vizyon projeleri arasında yer alan Deprem Eğitim Akademisi ve Sanal Gerçeklik Küresi projeleri hakkında açıklama yaptı.

Başkan Doğan, "Vatandaşlarımız hacca gitmeden önce hac eğitimini sanal bir şekilde orada dolaşıyormuş gibi öğrenebilecekler" dedi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, yeni dönem projeleri arasında yer alan ve Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyan Deprem Eğitim Akademisi ve Sanal Gerçeklik Küresi projeleriyle alakalı açıklama yaptı. Doğan, iki projenin de Türkiye'de bir ilki yaşatacağını dile getirerek örnek projeleri halka sunacaklarını ifade etti.

Deprem Eğitim Akademisi hakkında açıklama yapan Başkan Doğan, 'Proje, Türkiye'de ki olası deprem ve bezeri felaketlerde de çok hazırlıklı olup organ ve can kayıpları da engellemiş olacak. Deprem eğitim akademisi, Türkiye'de bir ilk olacak bizim hem ülkemize hem dünyaya buradaki deprem tecrübemizi öğretecek hem teorik hem pratik eğitimlerinin verileceği dünyada tecrübeli bilgili kişilerin gelip ders vereceği bir yer olacak. bu özellikle Türkiye'deki olası deprem ve bezeri felaketlerde de çok hazırlıklı olup organ ve can kayıpları da engellemiş olacak. bu anlamda Türkiye'ye örnek bir proje olarak halkımıza sunacağız. Daha öncede milletvekilliği dönemimizde afetlerde sağlık organizasyonu projesi içinde ulusal medikal kurtarma ekiplerinin kurulması projesini bizzat kendim fikir babalığını yapıp projeyi 2 yıl uygulayıp dünyanın en büyük tıbbi kurtarma ekiplerini ülkemize kazandırmıştık. Bu da onlara benzer bir şey olacak' ifadelerini kullandı.

VÜCUDUN İÇİNDE SANAL GEZİ

Sanal Gerçeklik Projesi'ne de değinen İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 'Şehrimize yeni değerler, yeni kültürel değerler katmaya devam ediyoruz. Yeni dönemde sanal gerçeklik küresini şehrimizin merkezi bir yerinde yapacağız. Bu küre içinde çocuklarımız, gençlerimiz ve yetişkinlerimiz toplum sağlığından eğitime, milli değerlerimizden turizme kadar bir çok alanda bilgi sahibi olacaklar. Bunun içerisinde üç boyutlu sanal olarak, örneğin şehir turu yapabilecekler ya da vücudun içinde sanal olarak gezebilecekler. Örneğin hacca gitmeden önce hac eğitimini sanal bir şekilde orada dolaşabiliyormuş gibi öğrenebilecekler. Bunun gibi bir çok eğitimi yapan bir merkez. Türkiye'de de bir ilk olmuş olacak' şeklinde konuştu.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.