Belediye, kendi elektriğini kendi üretiyor

Belediye, kendi elektriğini kendi üretiyor

Bartın Belediyesi, fotovoltaik sistem ile kendi elektriğini üretiyor. Baymak bayii Sayan Enerji’nin katkıları ile kurulumu tamamlanan sistem, 2,94 kilowatt gücünde olup belediyenin bahçe bölümünde bulunuyor.

Baymak Genel Müdürü Ender Çolak “ Belediyeler bu yeni ve çevreye dost enerjinin yayılması konusunda önemli rol oynamalı. Böyle bir rol oynadığı için Bartın Belediyesi’ni kutluyorum. Baymak olarak biz, enerji kaybına meydan okuyan ürünlerimizle tüketicilerimizi hem bilinçlendirmeye hem de ceplerini ve yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Temiz enerjinin kaynağı güneş panellerimiz, verimliliğinin yanında tasarımıyla hayran bırakan E.sybox hidrofor, duvar tipi yoğuşmalı kazanımız Lectus ve son olarak tüketici ile tanıştırdığımız küçük ve 109,2 verimliliği bulunan kombimiz İdee bunun en büyük kanıtıdır.” dedi.

Bartın Belediyesi’ne yapılan kurulumda uzaktan izleme sistemi ile üretilen elektrik miktarları takip ediliyor. Bina girişinde bulunan ekrandan üretim verileri, elde edilen gelir, önlenen karbon miktarı görülüyor.

31 Ocak’ta devreye alınan sistem; 20 günde 192 kilowatt/saat, günde ortalama 9,6 kilowatt/saat elektrik üretip 106 kilogram karbon salınımına engel oldu. Sistemin 1 senede minimum 3793 kilowatt/saat elektrik üreteceği ve 2 ton karbon salınımını önleyeceği öngörülüyor.

Cihan

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.