Belediye, her iftarda Ramazan risalesi dağıtacak

Belediye, her iftarda Ramazan risalesi dağıtacak

Van merkez Tuşba Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından otogar kavşağında açılan iftar çadırına yoğun katılım oldu.

İftar çadırına Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı katıldı. Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ve Kaymakam Musa Sarı, kendi elleriyle halka yemek dağıttı. Yoğun katılımın olduğu iftar çadırında konuşan Özgökçe şunları söyledi:

"Öncelikle rabbim hepimizin oruçlarını kabul etsin. Sizle Şehr-i Tuşba'dan Şehr-i Ramazan programımız, Allah nasip ederse bir Ramazan boyunca bu otogar kavşağında ve çok kıymetli kaymakamımızın, meclis üyelerimizin burada görev yapan bütün kardeşlerimizin, emekleriyle aş evinde güzel yemeklerin Allah'ın izniyle Ramazan boyunca kardeşlerimize servis etmenin onlara ikram edebilmenin hamdolsun şu an gerçekleştirebildik. Nasip olursa bayrama kadar bu şekilde bütün Tuşbalıları bütün Vanlıları buradaki iftar soframıza bekliyoruz.

"Buraya yaklaşık bin-bin 500 kişilik, artı buraya gelemeyen rahatsız olanlara da inşallah yetinceye kadar evlerine ulaştırabileceğiz. Ramazan bu bölgede özelikle şehrimizde hakikaten ibadetin tadına varıldığı bir yerdir. 2015 Ramazanı tüm memleketimize, İslam alemine güzellikler, hayırlar ve bereketle getirir. Çalışmalarımızı gerçekleştirirken dört gözle 11 ayın sultanı olan Ramazanı bekliyorduk. Ramazan geldikten sonra insanlarımızın çalışması, huzuru, başarısı ve gayreti bin kat artı. Biz bunu kendi gözlerimizle mahallelerde görüyoruz. Ramazanın bereketini bu yıl gördük gittiğimiz her mahallenin yağmurun bereketiyle düzenli bir şekilde yağması ekinlerimiz, meyvelilerimiz, sebzelilerimiz inşallah Ramazanın bereketiyle taçlanacaktır.

"İnsanlarımızın Ramazanı daha iyi anlayabilme adına bölgemizde yetişmiş bu yalçın kayalıklarda, tüm İslam alemine Kur'an'ın tefsirini bölgemize yayan, Bediüzzaman Hazretlerinin "Ramazan İktisat ve Şükür Risalesini" bütün bu gelecek olan kardeşlerimize buradan veriyoruz. En azında Ramazanın hikmetini, orucu ve ibadeti bu vesileyle okurlar. Tekrar 2015 Ramazanın tüm İslam elemine huzur ve bereket getirmesini diliyorum."

iha

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum