Belediye gençlere üniversitenin yolunu açtı

Belediye gençlere üniversitenin yolunu açtı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan "Karakalem Resim Kursu"na katılarak üniversiteye yerleşen 16 genç, hayallerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesince açılan "Karakalem Resim Kursu" sayesinde 16 genç, yetenek sınavlarında başarı sağlayarak üniversiteli oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılında merkez Yenişehir ilçesindeki Sümer Park'ta açtığı ücretsiz "Karakalem Resim Kursu"na katılan 21 genç, kursta aylarca çalışarak üniversitelerin resim alanındaki yetenek sınavlarına hazırlandı.

Kimi kursiyerin maddi imkansızlıklardan dolayı kimisinin de hobi amaçlı katıldığı kursta 21 gençten 16'sı Dicle, Mardin Artuklu, Adıyaman, Elazığ Fırat, Ardahan ve Erzincan Üniversitesinin açtığı yetenek sınavını geçerek, resim bölümlerine yerleşti.

Belediye sayesinde üniversiteli olan gençler, yeni dönemde açılan resim kursuna katılan diğer kursiyerlere de yardımcı oluyor.

"Resim alanındaki yeteneğimi kursta keşfettim"
Adıyaman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünü kazanan Yağmur Tunç, geçen yıl girdiği üniversite sınavını kazanamadığından dolayı resim alanında kendini geliştirmeye karar verdiğini söyledi. 

Resim kursuna katıldığında aile fertlerinin kendisine "Yapamazsın" dediğini ifade eden Tunç, şöyle konuştu:

"Yeteneğimi farkettikten sonra beni bu alana yönlendirdiler ve bana destek oldular. Ailemin maddi durumu yetersizdi, belediyenin kursu da ücretsiz olduğu için burayı tercih ettim. Resim alanındaki yeteneğimi kursta keşfettim. Kursa geldikten sonra daha fazla merakım oldu. Bu kursa geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum. Eğer bu kurs olmasaydı ben şimdi üniversite okuyamayacaktım ve bir kariyer elde edemeyecektim. Belediyenin adını gururla taşımak için elimden geleni yapacağım."

"Çok çalıştım ve sınavlara girip üniversiteyi kazandım"
Dicle Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim ve İş Öğretmenliği Bölümüne yerleşen Nurcan Çetin de İmam Hatip Lisesi mezunu olduğunu, bir arkadaşı aracılığıyla resim kursuna katıldığını söyledi.

Çetin, "Arkadaşım yaptığım resmi gördü ve beğendi. Bana 'Neden kursa gitmiyorsun' dedi. Ben kursun var olduğunu dahi bilmiyordum. Sonra araştırdıktan sonra Sümer Park'ta öyle bir kursun olduğunu öğrendik. Gelip ortama baktım ve resimleri gördüm. Önce korktum geri çekildim, ama başladım resim yapmaya. Çok çalıştım ve sınavlara girip üniversiteyi kazandım." ifadelerini kullandı.

"Çalışmalarımız daha da genişletilecek"
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Mesleki Eğitim Şube Müdürü Solmaz Ökten, kentteki dezavantajlı gençler, kadınlar ve sosyo ekonomik durumu kötü olan ailelere katkı sunmak ve meslek kazandırmak adına çalıştıklarını belirterek, bu dönem 22 dalda çeşitli merkezi eğitim kursları açacaklarını bildirdi.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.