Belediye borcu ödedi, çiftçi suyuna kavuştu

Belediye borcu ödedi, çiftçi suyuna kavuştu

Tokat'ın Erbaa ilçesinde 5 yıldır elektrik borcu nedeniyle akmayan sulama kanalı, Erbaa Belediyesi tarafından Sulama Birliği'nin 1 milyon TL'lik elektrik borcunun ödenmesi sonucu yeniden akmaya başladı.

Erbaa Belediye Başkanı Yıldırım, "Tarımı canlandıracağız ve üretilecek tarım ürününü kuracağımız tesislerde işleyerek satacağız. Ekonomimizi ayağa kaldıracağız" dedi.
 
Tokat'ın Erbaa ilçesinde 5 yıldır elektrik borcu nedeni ile akmayan sulama kanalı Erbaa Belediyesi'nin Sulama Birliği'nin 1 milyon TL'lik elektrik borcunu ödemesi sonucu yeniden akmaya başladı. Sulama Birliği ile 1 milyon TL'lik protokol imzalayarak sulama birliklerinin borcunu ödeyen Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım pompa istasyonunda düzenlenen törenle pompaları çalıştırdı. Erbaa Sulama Birliği Başkanı Ferhat Doğan Tepekışla, P1 pompa hattının 2009 yılından bu yana elektrik borcu nedeni ile çiftçilere hizmet verememekte olduğunu söyledi. 5 yıldır Erbaa ovasında büyük bir kayıp yaşadıklarını ifade eden Doğan, 'P1 hattı dediğimiz kanaldan sulama yaptırdığımız, mükelleflerimizin suladığı 20-21 bin dönüm arazimiz vardı. Bu arazilerimizden yıllardır verim alamadık bu bizim için çok büyük bir kayıptı. Sayın başkan geçtiğimiz seçimlerde miting meydanlarında dedi ki ben seçilirsem suları açtıracağım inanın sulama birliği başkanı olarak bu söz benim için bir umut ışığı oldu. Hasretle bekledim dedim ki bakalım başkanımız bunu yapacak mı bize söz verdi bu iş nasıl olacak? Yaklaşık 1 milyon TL ÇEDAŞ'a sayın başkanım ödedi elektriklerimiz şuan açıldı' dedi.
 
'KÜÇÜK YATIRIMLARLA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞIZ'
 
Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ise, seçimlerde sulama kanallarında suları akıtacaklarını gür bir sesle dile getirdiklerini ve seçildiklerinin ertesi haftası sulama birliği meclisinin toplantısına katıldığını belirterek, 'ÇEDAŞ bize birlikle ilgili sorunu çözün biz her zaman hazırız dedi. Birlik başkanımızla bir araya geldik ve protokolümüzü hazırladık. Küçük yatırımlarla büyük işler başaracağız. Erbaa'mızda tarımı canlandıracağız, tarım ürünlerini arttıracağız, tarım ürünlerini öyle hemen satmayacağız soğuk hava deposu, modern bir hal yapacağız. Ürünlerimizi organize sanayiye kuracağımız tesislerle işleyerek satacağız. Ekonomimizi ayağa kaldıracağız. Vermiş olduğum bir sözü daha yerine getirmiş olmak noktasında oldukça mutluyum, bu başlangıç bundan sonraki süreçte de kamuoyuna, hemşehrilerimize vermiş olduğumuz sözleri eksiksiz olarak yerine getireceğiz' diye konuştu.
 
Yeni Şafak 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.