Belediye başkanından İslam düşmanlarını kızdıran cami kararı

Belediye başkanından İslam düşmanlarını kızdıran cami kararı

Dünya'dan ard arda gelen İslamafobi ve Müslümanlara saldırı haberlerinden sonra, nihayet yüzümüzü güldüren güzel bir haber de geldi. Bir şehrin belediye başkanı, Müslüman azınlığa büyük bir yardım yaptı.

Ömer Çiftçi'nin Haberi

RİSALEHABER - Dünya'da Ramazan Ayı Müslümanların azınlıkta olduğu bölgelerde zorlu geçiyor. Sıkça gelen saldırı ve zulüm haberlerinin ardından nihayet güzel bir haber de geldi. Üstelik İslam karşıtlığının en çok yükseldiği ülkelerden biri olan Almanya'dan...

Almanya'nın Monheim am Rhein kentinte, Almanya'nın meşhur kentlerinden biri olan Leverkusen'e yakın, Ren Nehri kıyısında bir bölge. Bölgede azınlık halinde olan Müslümanlar uzunca süredir bir cami projesi üstünde çalışıyordu. Projenin en büyük sorunu ise maddi yetersizlikten dolayı caminin inşa edileceği bir arazi bulunamamasıydı.

Müslümanların ibadet etmek için cami bulmakta zorlanması, Monheim am Rhein Belediye Başkanı Daniel Zimmermann'ın dikkatini çekti. Bölgedeki iki ayrı İslami grubun taleplerine kulak veren Belediye Başkanı, caminin yapılması için Müslüman azınlığa tam 850.000 Euro değerindeki arsayı bağışladı.

Konu ile ilgili konuşan Daniel Zimmermann, İslami örgütlerin ve özellikle Türkiye Diyanet İşleri Vakfı'nın Almanya şubesi olan DİTİB'in Almanya için "eski dost" olduğunu vurguladı ve bu bağışı hak ettiklerini vurguladı.

Cami kararı Almanya'nın meşhur ırkçı partisi Alternative für Deutschland'ı ve meşhur İslam Düşmanı Örgüt PEGİDA'yı şimdiden rahatsız etmiş durumda. Daniel Zimmermann'ı protesto eden iki güruh, Zimmermann'ı haksız şekilde teröristlere yardım etmek ile suçluyor. Tüm bu protestolara rağmen Zimmermann bağışta kararlı ve caminin en kısa sürede başlamasını istiyor.

Risalehaber.com

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum