Bela, Musibet ve Hastalıklar paneli yapıldı

Bela, Musibet ve Hastalıklar paneli yapıldı

"Risale-i Nur Perspektifinden Bela, Musibet ve Hastalıklar" paneli düzenledi.

Üsküdar Belediyesi, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı, Hospital Türk Hastanesi ve Üsküdar Üniversitesi "Risale-i Nur Perspektifinden Bela, Musibet ve Hastalıklar" paneli düzenledi.
 
Üsküdar Belediyesi Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan panelin moderatörlüğünü İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr.İsmail Hacınebioğlu yaptı. 
 
İlk panelist, yazar Dr. Senai Demirci idi. "Hastalıklar ve Esma-i Hüsna" konusunda bilgi verdi. Risale-i Nur’da Esma-i Hüsna ve hastalıklar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Sosyal yaşamda hastalığın ehemmiyetini açıkladı ve merak edilen sorulara cevap verdi.
 
Doç. Dr. İshak Özgel, Risale-i Nur’da kader anlayışı hakkında bir tebliğ sundu. "Said Nursi’de Tevhit Eksenli Dinamik Kader Anlayışı" başlıklı sunumunda Özgel, "Kadere iman olmazsa dünyevi hayat da mahvolabilir! Kadere iman ifadesinin hissedilebilir hale gelmesi gerekiyor" dedi.
 
Dr. Ahmet Mücahit Çeleğen "İmtihan Konusuna Ontolojik Bir Bakış" başlıklı sunumda bulunurken, Prof. Dr. Nevzat Tarhan "Risale-i Nur’da Kötülük ve Vesvese" ile günümüz insanının yaşadığı varoluşsal ve depresyonel bunalımları anlattı.
 
Panelin sonunda Bediüzzaman Hazretleri’nin talebesi Mehmet Fırıncı Ağabey panelistlere plaket takdim etti.
 
Kaynak: iikv.org

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.