Bel ve boyun fıtıklarında erken teşhis çok önemli

Bel ve boyun fıtıklarında erken teşhis çok önemli

Adıyaman Özel Park Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Hüseyin Karasu, bel ve boyun fıtığı rahatsızlıklarında erken teşhisin çok önemli olduğunu dile getirdi.

Bel ve boyun fıtıklarında erken teşhis çok önemli

Adıyaman Özel Park Hospital Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Hüseyin Karasu, erken teşhisin yanında iyi teşhis yapılmasının tedavi için çok önemli olduğunu söyledi. Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Dr. Hüseyin Karasu, bel ağrısına neden en az 50 sebep bulunduğunu ve her bel ağrısının bel fıtığı anlamına gelmediğini vurguladı.

Obezite, hareketsizlik, sigara içmek, meslekle ilgili faktörlerin bel ve boyun fıtıklarına yol açan risk faktörleri olduğunu belirten Dr. Karasu, "Hastalar belinden kalçasına ve bacağına doğru yayılan ağrıdan şikayet ederler. Bu ağrı ayak topuğuna ve parmaklara kadar uzanabilir. Özellikle bel fıtığında ağrı şikayeti öksürmekle veya ıkınmakla artar. Ayakta uyuşma olabilir.

Maalesef halk arasında ameliyat olursam sakat kalırım, uzun süre yataktan kalkamam, korse takmak zorunda kalırım veya fıtığım tekrarlar, tekrar ameliyat olurum gibi inanışlar mevcuttur. Ancak mikrocerrahi sayesinde bu tip korkulara artık gerek yoktur. Mikroskop kullanılarak yapılan bel ve boyun fıtığı ameliyatlarında sakatlık oranı yok denilecek kadar azdır. Unutulan en önemli tehlike ise geç kalınmış bel ve boyun fıtığı hasarlarının ameliyatla bile düzeltilemediğidir" ifadelerini kullandı.

Adıyaman'da bel ve boyun fıtığı şikayetleri olan vatandaşların korkularından dolayı kendilerini 'Sınıkçı' diye tanımlayan, ehli olmayan kişilere giderek hayatlarını riske attıklarına dikkat çeken Dr. Karasu, "Lütfen, bu tarz şikayetlerde öncelikle en yakın bir beyin cerrahisi ya da FTR uzmanına başvurmalarında büyük fayda vardır. Hasta ve hasta yakınlarımızın çevre illere veya büyük şehirlere gitmesine gerek yoktur. Çünkü büyük şehirlerde neler yapılıyorsa aynısı hastanemiz Park Hospital'da fazlasıyla yapılmaktadır. Hasta ve hasta yakınlarımız bizlere güvensinler. Bu vesileyle tüm hasta ve hasta yakınlarımıza sağlıklı günler dilerim" dedi.

iha 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.