Bel fıtığına ameliyatsız çözüm

Bel fıtığına ameliyatsız çözüm

Türkiye’de 'yenileyici enjeksiyon' yöntemini uygulayan ilk doktorlardan biri olan Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Önder Taylan Çifçi, günümüzde en çok karşılaşılan rahatsızlıklardan birinin bel fıtığı olduğunu söyledi.

Orta yaşlarda daha sık rastlandığını, bel ağrısının önde gelen sebeplerinden biri olduğunu belirten Çifçi, “Yaşam kalitesi bozulan, hareket kısıtlılığı yaşayan, günlük işlerini yapmakta zorlanan bel fıtığı hastaları ‘Yenileyici Enjeksiyon Tedavisi’ ile yüz güldürücü sonuçlar alıyor. Bunun en güzel örneklerinden biri Belgin Ercan oldu. 51 yaşındaki Belgin Ercan, halk oyunları hocasıyken yaşadığı bel fıtığı hastalığı sebebiyle dansı bırakmak zorunda kaldı. Birçok tedavi denedi, en son çare ameliyat denildi. Ameliyatsız yöntemleri araştırdı, ‘Yenileyici Enjeksiyon Tedavisi’ ile tanıştı, bel fıtığı rahatsızlığından kurtuldu, dansa geri döndü ve öğrencilerine kavuştu.” ifadesinde bulundu. 

Bel fıtığı sorununun; yanlış yapılan hareketlerden, sağlıksız beslenme ve stresli yaşamdan kaynaklandığını aktaran Çifçi, “Bel ve kalça bölgelerinden, topuğa kadar yayılan ağrı şeklinde kendini gösterir. Omurganın bel bölgesinde oluşan sinir sıkışması sonucunda; ağrı ve ortopedik sorunlar yaşanmasına sebep olan bel fıtığı rahatsızlığı ‘yenileyici enjeksiyon tedavisi’ ile kalıcı olarak tedavi edilebilir.” açıklamasında bulundu.

Omurga ve eklem rahatsızlıklarında ‘Yenileyici Enjeksiyon Tedavisi’ kavramına vurgu yapan Çifçi, Omurların arasında, omurganın dayanıklı olmasını sağlayan ve darbelere karşı koruyucu görev yapan disk şeklinde özel bir bağ dokusunun bulunduğunu kaydetti. Çifçi, konuşmasına şu şekilde devam etti: “Ağır kaldırma ve zorlayıcı hareketler sonucunda; yapısı bozulan diskin dışarıya doğru taşması, omurilik kanalındaki sinirlere baskı yapması ve sıkıştırması sonucu bel fıtığı oluşur. Bel fıtığının tedavisinde amacımız her zaman hastanın ağrısını gidermek ve günlük, normal yaşantısına geri dönmesini sağlamaktır. Klasik tedavi yöntemlerinden biri olan fizik tedavi uygulamalarıyla, omurgayı destekleyen kasların ve karın kaslarının güçlendirilmesiyle sinirler üzerindeki baskı azaltılmaya çalışılır. Epidural enjeksiyonlar veya bloklarla, sinir köklerinin etrafındaki boşluklara, steroid enjeksiyonları uygulanarak geçici rahatlama sağlanır. Yenileyici Enjeksiyon Yöntemi ile omurganın yapısındaki bağlar ve eklemler tedavi edilerek omurga kalıcı olarak güçlendirilmiş olur. Eğer hastalık kişide ilerlemiş, hareket kaybı ve idrar kaçırma durumları gelişmiş ise cerrahi yöntemlere başvurulur.” 

YENİLEYİCİ ENJEKSİYON TEDAVİSİ 

Bel fıtığını doğal ve kalıcı olarak iyileştirebilen yöntem ‘Yenileyici Enjeksiyon Tedavisi’nin nasıl uygulandığı hakkında bilgi veren Çifçi şöyle konuştu: “Bel fıtığı rahatsızlığının kalıcı olarak tedavisi için, ilk olarak omurga postürünü ve yük taşıma sınırlarını düzenliyoruz. Enjeksiyon tedavisi ile zayıf ve hasarlı olan omurgayı bir arada tutan bağların ve de eklemlerin güçlendirilmesini hedefliyoruz. Seanslar halinde omurgaya enjeksiyonlar uygulayarak doğal ve kalıcı olarak tedavi edilmesini sağlıyoruz. Bu sayede hastalarda bel fıtığına bağlı olarak ortaya çıkan ağrı, uyuşukluk ve his kaybı gibi şikâyetler zamanla azalarak kayboluyor. Tedaviye ne kadar erken evrede başlarsak o kadar kısa sürede sonuç alıyoruz. Daha önce fıtık ameliyatı geçirmiş olup rahatsızlıkları devam eden hastalara da yenileyici enjeksiyon tedavisini tavsiye ediyoruz.”

CİHAN 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.