Bel fıtığı tedavisinde yüzde 98 başarı!

Bel fıtığı tedavisinde yüzde 98 başarı!

Bursa’da bel fıtığı sebebiyle zor zamanlar geçiren karı koca, uygulanan manipülasyon tedavisiyle şikayetlerinden kurtuldu.

Uzun süredir yaşadıkları bel ağrısı sebebiyle fizik tedavi gören Ahmet Mehmet (47) ve eşi Fatma Retzep'in (45) iyileşmek için çalmadıkları kapı kalmadı. Son olarak manipülasyon tedavisi gören çift, şimdilerde ikinci baharını yaşıyor.
 
  Ağrılarından en ufak şikayeti kalmadığını belirten Ahmet Mehmet, “Belim ve diz kapağım ağrıyordu. Boynumdaki ağrılar biraz acı veriyordu. Boynumdan ayağıma kadar bir problem vardı. Onları halletmek için Ali beye geldik. Çok sıkıntı çekiyordum. Dizim bükülemiyordu. Belimden merdiven çıkamıyordum. Yürürken problem yaşıyordum. İlk seanstan sonra özellikle ağrılarım kesilmeye başladı. Ağrılar kesilince tabi rahatlama oldu. Her seansta düzelmeleri fark ettim. Şu anda çok iyiyim. Ağrılarımın geçmesinden dolayı havalarda uçuyorum. Bu bir hasta için en güzel şey” dedi.
 
  Yaşadıkları ağrılardan kurtulmanın mutluluğunu yaşayan Fatma Retzep, “Kendimi ambulansta gördüğüm anlar oldu. Çok felaket bir ağrı yaşıyordum. Ali beyi duydum ve buraya geldik. Altıncı seansta süper bir gelişme oldu. Belim geçti, ayağımda uyuşukluk vardı, onlar da kalmadı. İlk olarak ben tedaviye başladım. Eşim beni getirince tedavi olmaya başladı. Allah'a şükür ikimiz de şu anda koşu yapabiliriz yani. Hiç abartmıyorum. Parmak uçlarımdaki uyuşukluk vardı, onlar bile kalmadı. Çok şükür yani hiçbir abartısız söylüyorum, bu kadar olur. Hiçbir hap, iğne tedavisi olmadan bu kadar olur diyorum” diye konuştu.
 
  Tedavi uyguladığı hastalarından Fatma Retzep'in kendilerine geldiğinde dayanılmaz şekilde ifade ettiği bel, belinden bacağına yayılan ağrı, uyuşma şikayeti olduğunu belirten Fizik Tedavi ve Manipülasyon Uzmanı Dr. Ali Şahabettinoğlu, “Hatta bir ayağında da kuvvet kaybı başlamıştı. MR sonuçlarına baktık elle tedavi edilebileceğini söyledik. Altı seans sonrasında kendisinde hiçbir ağrı kalmadı. Hiçbir bacakta uyuşma kalmadı. Ayağındaki kuvveti tekrar yerine geldi. Şimdi kendisi 6 seanslık yani 3 haftalık tedavinin sonucunda günde yarım saat rahatlıkla yürüyüş yapabilir hale geldi. Onu muayeneye getirirken eşi de, bel ağrıları ve dizindeki menüsküs ameliyatından dolayı ağrıları varmış. Dizindeki hafif bükülme hali ve bel fıtığı yönünden bütün bel ağrısı kesilmiş oldu şu anda, beş seanslık tedavinin sonunda dizinde de herhangi bir ağrısı kalmadı” diye konuştu.
 
  YÜZDE 98 ORANINDA BAŞARI
  Bursa’daki merkezinde hastalarına 23 yıldır manipülasyon (manuel terapi) tedavisi uygulayan Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, ameliyatı en son çare olarak gördüğünü söyledi. Manuel tedavi ile hastalıklı bölgeye birtakım bastırma, germe, döndürme, çekme gibi teknikler uygulayan Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, yüzde 98 oranında başarıya sahip olan bu tedaviyi Türkiye’de çok az sayıda uygulayan uzman doktorlar arasında yer alıyor. Manipülasyon tedavisinin hafif vakalarda 2-3, orta vakalarda 4-6, ileri vakalarda ise 8-10 seans sürdüğünü söyleyen Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, bu tedavinin masajla ilgisi olmadığını, klasik batı tıbbı tedavisi olduğunu da ifade ediyor. Uzm. Dr. Ali Şahabettinoğlu, ameliyatın sadece bel fıtığında ayaklarda ilerleyen kas gücü kaybı, idrar-büyük abdest kaçırma şikayeti olan ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen hastalarda, boyun fıtığında ise ellerde-kollarda ilerleyen kas gücü kaybı olanlarda ya da ameliyatsız tedaviye cevap vermeyen yüzde 1-2 kadar hastada gerektiğini vurguladı.

İHA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
2 Yorum