Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Rahmi Erdem ağabey dua bekliyor

Bediüzzaman'la görüşen Son Şahitlerden Rahmi Erdem ağabey dua bekliyor

Yakınları sevenlerinden dua beklediklerini açıkladılar

Ömer Özcan'ın haberi:

RİSALEHABER-Bediüzzaman Said Nursi Hazretleriyle görüşen Son Şahitlerden Rahmi Erdem ağabey dua bekliyor. Bursa Şevket Yılmaz Hastanesi'nde bağırsak tümörü teşhisi ile ameliyat edilen Rahmi Erdem ağabeyin durumu ciddiyetini koruyor.

Yoğun bakımda bekletilen Rahmi Erdem ağabeyin yakınları, sevenlerinden dua beklediklerini açıkladılar.

14 YAŞINDA RİSALE-İ NUR'LA TANIŞTI

1952 yılında daha ortaokul talebesiyken, bir kitapçı vitrininde gördüğü –Eşref Edip’in neşrettiği– Üstad’ın yeğeni Abdurrahman ile fotoğrafı olan Küçük Tarihçe-i Hayatı’nı amcasına aldırır. Böylece 14 yaşında Nur camiasına doğru ilk adımını atmış olur. Ortaokulu bitirdikten sonra, 1955 yılında “Ziraat Mektebi”nde okumak üzere Adana’ya giden Rahmi Erdem, aynı sene içinde Risale-i Nur’la daha yakından tanışır ve Nurları okuyup Nur derslerini takip etmeye başlar. Artık âleminde şuur ve huzur dönemi başlamıştır.

1958’de Isparta’da bulunan Üstad Bediüzzaman Hazretlerini ziyaret eder, mübarek ellerini öper ve hayır duasını alır. Orada Zübeyir Ağabey’le tanışır ve hiç kesilmeyecek olan irtibatları başlamış olur. Bediüzzaman Said Nursî Hazretleri’ne yaptığı ziyaret onu çok etkilemiştir. O kadar ki, o anda, bu yolun kara sevdalısı olmak için ihlâsla Allah’a niyaz eder. Hatıraları gösteriyor ki, bu duası kabul edilmiştir. O, artık kendi iradesiyle talip olduğu uzun, çileli, zahmetli; ama bir o kadar da saadetli ve huzur dolu bir yolda yürüyüşe başlamıştır. (Ağabeyler Anlatıyor)

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
4 Yorum