Bediüzzaman’ın talebelerinden Erdoğan’a tebrik

Bediüzzaman’ın talebelerinden Erdoğan’a tebrik

Bediüzzaman Hazretlerinin talebeleri Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi

Abdurrahman İraz’ın haberi:
 
RİSALEHABER-ÖZEL
 
Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin talebeleri Cumhurbaşkanı seçilmesinden dolayı Recep Tayyip Erdoğan’a tebrik mesajı gönderdi. Hüsnü Bayramoğlu, Abdullah Yeğin ağabeyler mesajlarında ittihad-ı İslam’a vurgu yaptı.
 
Mesajları şöyle:
 
Muhterem Cumhurreisimiz,
Doğrudan doğruya milletimiz tarafından Cumhurbaşkanlığı makamına seçilmiş olmanızı apaçık bir fetih mânâsında görüyor ve zaferinizi ruh u canımızla tebrik ediyoruz.
 
Bugüne kadarki paha biçilmez hizmetleriniz gibi, bu şerefli makama seçilmeniz de, nice çileli yollardan geçilerek ve büyük bedeller ödenerek tahakkuk etmiş bir netice ve bir lûtf-u İlâhîdir. Bu itibarla, Aziz Üstadımızın Merhum Menderes için kullandığı “İslâm kahramanı” ünvanına sizin de bihakkın lâyık olduğunuzda hiçbir vicdan sahibinin tereddüt etmemesi icap eder.
 
Memuriyetin halka hakimiyet değil hizmetkârlık mânâsına geldiğini herkese gösteren şimdiye kadarki hizmetleriniz Üstadımızın verdiği müjdelerden bir kısmının tahakkukuna vesile olduğu gibi, bundan sonra da inşaallah daha geniş dairede ve daha geniş imkânlarla pek çok müjdelerin tahakkukuna vesile olacak ve sizlerin de “Kendilerini yeryüzünde iktidara getirdiğimizde namazı dosdoğru kılarlar, zekâtı verirler, iyiliği emredip kötülükten sakındırırlar. Sonunda bütün işlerin dönüşü Allah’adır” (Hac Sûresi, 22:41) meâlindeki âyet-i kerimenin tavsif ettiği makbul kullar zümresinde yad edilmenize vesile olacaktır inancındayız.
 
Risale-i Nur talebeleri olarak, sizin ve dâvâ arkadaşlarınızın bugüne kadar inayet-i İlâhiye ile eriştiğiniz muvaffakıyetlerin daha nice uzun yıllar boyunca artarak devamını ve milletimizin refahına, dahilde ve hariçte İslâm uhuvvetinin inkişafına, ittihad-ı İslâmın tahakkukuna, sulh-u umumînin tesisine vesile olmasını Allah Tealâ’dan niyaz ediyoruz.
 
Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin hayatta olan talebeleri:
Hüsnü Bayramoğlu-Abdullah Yeğin
 
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum