Bediüzzaman'ın takip ettiği düsturlar unutuldu

Bediüzzaman'ın takip ettiği düsturlar unutuldu

Kavaklı, "İhlas ve Uhuvvet Risalelerini özellikle hizmetteki arkadaşlara tavsiye ederim" dedi.

Risale Haber-Haber Merkezi

Yazar Ali Erkan Kavaklı, "İhlas ve Uhuvvet Risalelerini özellikle hizmetteki arkadaşlara tavsiye ederim. Hizmet prensipleri bilinmezse sapmalar önlenemez" dedi.

Üstad Bediüzzaman’ın en önemli prensibinin Kur’an ve imana hizmet etmek olduğunu, siyasetten uzak durduğunu ifade eden Kavaklı, Akit'teki yazısında "44 sene sonra cemaat, camiaya dönüşüp siyasete öyle bir daldı ki. Üstadın ve cemaatin yıllarca takip ettiği düsturlar unutuldu, yerini zıtları aldı" dedi ve tespitlerini sıraladı.

İşte Kavaklı'nın tesbitlerinden bazıları:

-“Şeytandan ve siyasetten Allah’a sığınırım” der Bediüzzaman. Camia medyası siyasetten başka bir şey yazmaz oldu. Üstelik Üstad Bediüzzaman’a 35 sene hapishanelerde, sürgünlerde, mahkemelerde etmedik eziyet bırakmayan CHP’nin yanında…

-Üstad, bizler muhabbet fedaileriyiz, husumete vaktimiz yoktur, der. Camia medyası husumet fedaisi kesildi.

“Hayat-ı mâneviye ve sıhhat-i ubudiyet, adâvet ve inatla sarsılır çünkü vasıta-i halâs ve vesile-i necat olan ihlâs zayi olur. Zira tarafgir bir muannit kendi amâl-i hayriyesinde hasmına tefevvuk ister. Hâlisen liveçhillâh amele pek de muvaffak olamaz. Hem hüküm ve muamelâtında tarafgirini tercih eder, adalet edemez. İşte ef’âl ve a’mâl-i hayriyenin esasları olan ihlâs ve adalet, husumet ve adâvetle kaybolur.” (Uhuvvet Risalesi, altıncı vecih) Seçim süreci boyunca Allah rızası yerine Ak Parti düşmanlığı esas alındı. Muhabbet yerine düşmanlık tercih edildi.

-Nur hizmetinin en önemli düstur, müspet hareket etmek, kendi mesleğinin muhabbetiyle hareket etmek, başka mesleklerin noksanıyla ilgilenmemektir. Camia medyası, iman ve Kur’an hizmetinin muhabbetini terk edip Ak Parti düşmanlığı ile yatıp kalktı, kalkıyor.

-İhlas Risalesi’ndeki birinci düstur şudur: Amelinizde rıza-yı İlâhî olmalı. Eğer o razı olsa bütün dünya küsse ehemmiyeti yok. Eğer o kabul etse bütün halk reddetse tesiri yok. O razı olduktan ve kabul ettikten sonra isterse ve hikmeti iktiza ederse sizler istemek talebinde olmadığınız halde, halklara da kabul ettirir, onları da razı eder. Onun için bu hizmette, doğrudan doğruya yalnız Cenâb-ı Hakk’ın rızasını esas maksat yapmak gerektir.”

-Nur Talebeleri yıllarca memlekette İslamiyet’in kökünü kazımak için uğraşan CHP’nin iktidara gelmemesi için uğraştılar. Ehven-i şer diyerek DP, AP, ANAP ve Ak Parti’ye oy verdiler. Camia, bu geleneği ve ehven-i şerri unuttu, şer partisine çalıştı.

-Risale-i Nur prensiplerine dönebilirse, Abdullah Yeğin, Abdulkadir Badıllı gibi ömrünü Risale-i Nur hizmetine veren ağabeylerin CIA etkisine girildiği uyarılarını dikkate alır, Kırkıncı Hoca’nın sağduyusuna kulak verir; Sibel Edmond’un “CIA, Gülen’i oyuna dahil etti” şeklindeki tahlillerini ciddiye alırsa evet. Bu yazıyı bu ümitle yazdım. Mütevellilerden başlayarak, okullara ve hizmet kurumlarına giren ajanları ayıklamak şart.

-Üstad Bediüzzaman’ın kaleme aldığı Risale-i Nur hareketinin hizmet prensiplerini anlatan İhlas ve Uhuvvet Risalelerini özellikle hizmetteki arkadaşlara tavsiye ederim. Hizmet prensipleri bilinmezse sapmalar önlenemez. Üstad, Demokrat Parti’yi desteklemiş, camia CHP ile omuz omuza geldi. 40 yıl düşünsem Kur’an ve iman hizmetindeki insanların CHP ile yan yana geleceği aklıma gelmezdi.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum