Bediüzzaman'ın tablolarını satmıyorum

Bediüzzaman'ın tablolarını satmıyorum

82 yaşındaki hattat Refet Kavukçu, 50 yıl boyunca yaptığı tablolarda Said Nursi'yi anlatıyor. Kavukçu, Risale-i Nur kitaplarını okuduktan sonra, tarihçesine iyice sahip olunca böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini anlattı

Ayfer Mallı'nın haberi

Hattat Refet Kavukçu, 1958 yılından beri çektiği fotoğraflarla Said Nursi'nin yaşam alanlarını tuvale aktardı. 82 yaşında olan hattat Kavukçu, resim eğitimi almadan bu çalışmaya imza attı ve 200 civarında resmi tabloyla buluşturdu. Kavukçu'nun Bediüzzaman'ın hayatını işlediği tablalor 50 yıllık bir çalışmanın ürünü.

Bediüzzaman'ın tablolarla hayat hikayesinin anlatıldığı belgesel resimler 15 Temmuz Pazar günü itibariyle Erzincan Gündüzalp Kültür ve Eğitim Vakfı'nda sergilenmeye başladı. Ayrıca Kavukçu, Bediüzzaman Said Nursi'nin Emirdağ Lahikası'nda geçen hayalini de gerçekleşti. Kur'ân'ın nakş-ı hurufundaki mucizeyi gösteren Tevafuklu Kur'an tecvitli olarak Mısır'da basıldı.

50 YILLIK BİR ÇALIŞMA

Resim eğitimi almadığını belirten ressam ve hattat Refet Kavukçu, 1955 yılından beri çektiği fotoğrafları tuvale döktüğünü söyledi. Kavukçu, 'Çocukluğumdan beriresim sevgim var. Okul yıllarımda Güzel Sanatlar Fakültesi'ne gidemeyince büyük ressamların çalışmalarını araştırarak, benzeterek bazı şeyler yapmaya çalıştım. Ben hiç resim eğitimi almadım, ancak kendimi bu şekilde ifade edebildim ve geliştirdim. 1955 yılından beri Bediüzzaman'a ait yerleri bizzat gezerek fotoğraf çekip tuvale aktardım' dedi.

Yaptığı eserlerin 50 yılını aldığını ifade eden Kavukçu, Risale-i Nur kitaplarını okuduktan sonra, tarihçesine iyice sahip olunca böyle bir çalışma yapmaya karar verdiğini anlattı. Erzincan Gündüzalp Kültür ve Eğitim Vakfı'nda açılan sergide 140 civarında resminin sergileneceğini belirten Kavukçu toplamda 200'e yakın çalışmasının olduğunu söyledi. 50 yıllık çalışma sonucunda Bediüzzaman'ın hayat hikayesini tablolara aktaran Kavukçu, resimleri satmadığını da vurguluyor.

Yeni Şafak

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.