Bediüzzaman'ın Sünuhat'ı için ne dediler?

Bediüzzaman'ın Sünuhat'ı için ne dediler?

Sünuhat Okumaları Seminerleri başladı. Programda Bediüzzaman'ın talebesi ile bir çok akademisyen ve uzman görüşlerini açıkladı

Risale Akademi ve Üsküdar Üniversitesi'nin düzenlediği Sünuhat Okumaları Seminerlerinin ilki Üsküdar Üniversitesi Kuleli Konferans Salonu'nda yapıldı. Aklın gerçekleri kavraması olarak değerlendirilen sünuhatın önemi bir kez daha yüksek katılımlı bir organizasyon ele alınırken programa Bediüzzaman Said Nursi’nin talebesi Mehmet Fırıncı ağabey da katıldı. Sünuhat okumalarında Bediüzzaman Said Nursi'nin kişiliğine, hoşgörüsüne ve düşünceye önem verişine değinildi. 

Mustafa Duman'ın sunuculuğunu yaptığı program, Doç. Dr. Niyazi Beki’nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Seminerde söz alan Risale Akademi Kurucu Üyesi İsmail Benek, Risale-i Nur Külliyatı'nın güzelliğinden, yol göstericiliğinden bahsetti. Benek, hayatı boyunca yol arkadaşlarıyla birlikte kazandığı tecrübeleri seminer katılımcılarıyla paylaştı.

Seminerde konuşan bir başka isim de Üsküdar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zelka oldu. Zelka, İslam Âleminin içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek, neler yapılabileceği yönündeki düşüncelerini paylaştı.

Bediüzzaman Nursi'nin öğrencilerinden biri olan ve onu çok yakından tanıyan Mehmet Fırıncı da, seminerde söz aldı. Fırıncı, Bediüzzaman Nursi'nin fikirlerinin güzelliğine ve risalenin önemine vurgu yaptı.

“Mütareke Yılları ve Osmanlı Entellektüeli” başlıklı ilk seminerin moderatörlüğünü İstanbul Medeniyet Üniversitesi Yakın Çağ Tarihi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Ölmez yaptı. Ölmez, Bediüzzaman Said Nursi'nin Osmanlı Devleti'yle olan diyaloğuna değindi. Said Nursi'nin Osmanlı Devleti'nin son dönemlerinde iktidarı elinde bulunduran kişilere önemli uyarılarda bulunduğunu, onlara yönetim konusunda nasihatlar ettiğini belirten Ölmez, tarihi metinlerden anlam çıkarmak için dönemin şartlarını daha iyi irdelemek gerektiğini söyledi. Ölmez, Osmanlı İmparatoluğu’nun son dönemi ve işgal şartlarına da dikkat çekti.

Risale-i Nur’un çözüm üretici bir külliyattır

"Bediüzzaman Said Nursi bu zamanlarda yaşasaydı, şu an bizler için nasıl çözüm üretirdi?” sorusuyla söz alan Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Prof. Dr. İbrahim Özdemir, "Eğer şu an Bediüzzaman Said Nursi yaşıyor olsaydı, yaşayan bir Risale-i Nur olurdu. Risale-i Nur çözüm üretici bir külliyat olurdu” dedi.

Seminerde söz alan diğer konuşmacılar Üsküdar Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Niyazi Beki, Mustafa Yılmaz, Prof. Dr. Ümit Arınç, Mehmet Ali Bulut, Suad Alkan, Ömer Şeker, Said Özadalı da Bediüzzaman Nursi'nin güzel ahlakından, kişiliğinden ve eserlerinden bahseden konuşmalar yaptı.

Sünuhat Okumaları 27 Ocak Cums günü Üsküdar Üniversitesi İcadiye Konferans Salonunda yapılacak ikinci seminerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.