Bediüzzaman'ın Sözlerinden beş dilde ilahi rekora koşuyor

Bediüzzaman'ın Sözlerinden beş dilde ilahi rekora koşuyor

On bir ayın sultanı Ramazan ayında yeni bir yorum yeni bir ilahiyle yüreklere işleyen Eymen'in Diyarbakır'da çektiği klibi sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor.

On bir ayın sultanı Ramazan ayında yeni bir yorum yeni bir ilahiyle yüreklere işleyen Eymen'in Diyarbakır'da çektiği klibi sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor. Diyarbakır Merkez, Lice, Silvan olmak üzere 5 ayrı mekanda açık havada çekilen ve bir ay süren çekimlerde Eymen'e, Diyarbakır'dan farklı müzik merkezleri, okul ve kreşlerden 60 öğrenci eşlik etti. 7 farklı versiyonda ve Türkçe, Kürtçe, Zazaca, Farsça ve Arapça 5 dilde yorumlanan 'De Bismillah' aynı zamanda eser arasında okunan Osmanlıca yazıyla da eseri, Türkiye'deki ilk Osmanlıca klip özelliği veriyor.

Yirmi yıldan fazladır ilahi yorumlar ile ilgili araştırmalar ve besteler yapan Eymen, "En büyük hedefim" dediği, pop altyapı üzerine etnik renk sazlar kullanarak alışılmış, ilahi formatının dışına çıktı. Mevlana Celaleddini Rumi, Şeyh Abdulkadir Geylani, İmam-ı Şafi, Mevlana Halid-i Bağdadi, İmam-ı Gazali, Fahreddin-i Razi ve Bediüzzaman Said-Nursi gibi insan nesline kurtuluş reçeteleri sunan alim ve aydınların eserlerinden faydalanarak yaptığı besteleri özellikle yeni nesile sevdirmek isteyen Eymen, müthiş bir klibe imza attı.

bes-dilde-yorumlanan-de-bismillah-klibi-7512696_x_6944_o.jpg

Klibe, Diyarbakırlı öğrenciler eşlik etti

İlahiye yeni bir yorum ekleyerek adeta yüreklere işleyen Eymen'in Diyarbakır'da çektiği klibi sosyal medyada tıklanma rekorları kırıyor. Diyarbakır'ın merkezinde, Lice ve Silvan ilçelerinde olmak üzere 5 ayrı mekanda; açık havada çekilen ve bir ay süren çekimlerde Eymen'e, Diyarbakır Mavi Mi Sanat merkezi, Armoni Müzik, Artemis Müzik, Yunus Emre İ.H.L, Namık Kemal İ.H.O ve Cennet Kreşi'nden yaklaşık 60 öğrenci eşlik etti.

7 Farklı Versiyon, 5 Dilde Yorum

Eymen, "De Bismillah'ı, 7 farklı versiyonda ve Türkçe, Arapça, Farsça, Kürtçe ve Zazaca olmak üzere tam 5 dilde yorumladı. Bu çevirilerde Eymen'e yine Diyarbakır Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Profesörler ve asistanları yardımcı oldu.

Türkiye'nin İlk Osmanlıca klibi olma özelli de taşıyor

De Bismillah'ın 5 dil versiyonuna çekilen klibinde, eser arasında 1.sözden okunan bölüm Osmanlıca yazı olarak yer alıyor. De Bismillah, bu anlamda Türkiye'de çekilen ilk Osmanlıca klip olma özelliği de taşıyor.

De Bismillah eseri 'Sözler'den

Gönüllere dolan müziği ile yepyeni bir isim olan Eymen'in Bediüzzaman Said Nursi Hazretlerinin 'Sözler' adlı eserinden istifade ederek ürettiği 'DE BİSMİLLAH' isimli ilk single çalışması DMC etiketiyle tüm müzik marketlerde ve digital platformlarda müzikseverle buluştu. De Bismillah, 2 yıllık yoğun bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı, altyapıları ve bir kısım canlı sazlar Ankara'da, şan okumaları ve bir kısım renk sazları Diyarbakır'da kaydedildi, edit ve mixleri İstanbul'da yapıldı.

DE BİSMİLLAH ilahisi izlemek için TIKLAYINIZ

de-bismillah-video-ilahi-klip.jpg

Eymen'in klibine; www.eymenofficial.com'dan da ulaşılabiliyor.

Özgür Haber

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum