"Bediüzzaman'ın Son 60 Günü"ne çağrı

23 Mart 2010 Bediüzzaman Said Nursi'nin vefatının 50. yılı. Bu tarih yaklaştıkça çeşitli programlar da netleşmeye başladı. Türkiye ve dünyanın bir çok yerinde Risale-i Nur'u ve Bediüzzaman'ı hatırlamaya vesile olacak programların hazırlıkları sürüyor.

Programların duyuru ve haberleri Risale Haber'de yer alacak. Bunun yanında 23 Ocak'ta başladığımız "Bediüzzaman'ın Son 60 Günü" çalışması en fazla ilgi gören dosyalardan biri olma özelliğini kazandı.

Bediüzzaman'ın hayatının son iki ayını kapsayan "fırtınalı vedası" ile ilgili o dönemde medyada yer alan haberler, yazılar, nur talebelerinin hatıraları, resmi ve özel belgeler, fotoğraflar bu dosyanın içinde yer alıyor.

***
İNTER MEDYASINDA SAİD NURSİ

Son 60 günü dosyasındaki "Bu fotoğraf Said Nursi'yi çok kızdırmıştı" haberi internet medyasının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Türkiye'nin önde gelen siteleri bu haberi okuyucularına sundu. Her site kendi anlayışına göre haberi alıntıladı. Ortalama olarak 100 bini aşan bir izlenme (internet deyimiyle tıklama) oranına ulaştı.

Söz konusu haberi alıntılayan bazı sitelerin eksik bilgi vermesi kimi okuyucuların tepkisini çekti. Sitelere itiraz ve tepkilerini bildiren okuyucular haberi olduğu gibi yayınlayan sitelere de destek verdiler.

Maalesef medyada bu tür çarpıtmalar olabiliyor. Bunun bir çok örneği gerek Bediüzzaman'ın hayatında gerekse Risale-i Nur'la ilgili konularda milyonlarca kez yaşandı. Bediüzzaman'ın beyanları ve Risale-i Nur Külliyatı bilinmesine rağmen çok farklı şekillerde çarpıtıldı. Bu dün de vardı bugün de. Yarın da olacak. Kişilerin, kurumların niyetini engellemek mümkün değil.

***
OKUYUCULARIMIZA ÇAĞRI!

23 Mart 2010'a doğru dosyada yer alacak çok ilginç haber ve belgeleri yayınlamaya devam edeceğiz. Bununla ilgili okuyucularımıza da seslenmek istiyoruz:

Bediüzzaman Said Nursi'nin hayatının son 60 günlük kesitiyle ilgili arşiv, kayıt, yeni bilgilere sahipseniz veya bu dönemle ilgili bulunduğunuz yerde hatırası olan kişilerle yapacağınız röportajları kamuoyu ile paylaşmak istiyorsanız sayfalarımız size açık.

Çağrımız bununla da sınırlı değil. Yine Bediüzzaman'ın son 60 gününde verdiği mesajla ilgili hissiyatınızı, düşüncelerinizi de bizimle paylaşabilirsiniz. İletişim adresimiz [email protected] sizden gelecek mesajları bekliyor.

***
VEFA BORCU

İman, Kur'an davası Risale-i Nur hareketi içinde yer almış isimleri hatırlatmaya da devam edeceğiz. Duaya vesile olan bu haberler cennatasa baharların yolunda cefa çeken, emek verenlere bizlerin birer vefa borcudur. Bu konuda en büyük desteği veren yazar Ömer Özcan'a bir kez daha teşekkür ediyoruz.

***

HİZMET MEKTUPLARI

Dünyadan Risale-i Nur'la ilgili hizmet haberleri gelmeye devam ediyor. Geçen hafta Filipinler, Hindistan, Ürdün, Kırgızistan ve Mısır'dan gelen mektupları ve haberleri yayınladık. Şevk veren, okuyucuları heyecanlandıran, duaya vesile olan hizmet mektupları bize ulaştıkça yayınlamaya devam edeceğiz inşallah.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
5 Yorum