Bediüzzaman’ın şahsi hayatı en güzel örnektir

Bediüzzaman’ın şahsi hayatı en güzel örnektir

Hazar: "İdrakinde olanlar mağlup edilmezler. Bediüzzaman’ın şahsi hayatı en güzel örnektir bunun için."

Risale Haber-Haber Merkezi

Zaman Gazetesi yazarı M. Nedim Hazar, "İdrakinde olanlar mağlup edilmezler. Bediüzzaman’ın şahsi hayatı en güzel örnektir bunun için" dedi.

Kur'an-ı Kerim'de geçtiği gibi sınandığımızı ifade eden Hazar, "İmtihan çeşit çeşit... Neyi putlaştırıp, kendimizi ona bağlıyorsak onunla imtihan ediliyoruz. Bu tarihi ve tabii olanı... Bir de, hadsizlerin tarihin belli dönemlerde inananları sınamaya kalkışmaları var. Bunlardan en kadimi ve bilineni de sevdanın imtihanı" şeklinde yazdı.

Tevekkül ile umutsuzluk arasındaki ince çizgiye dikkat çeken Hazar, Bediüzzaman Hazretlerinin sözlerini hatırlattı: "Neticeye yönelik bir çabadan ziyade vazifeyi yapmaya matuf bir efor… Esas mesele… Üstad Bediüzzaman, 17. Lem’a’da, “Ey divane baş ve bozuk kalb! Zanneder misin ki, Müslümanlar dünyayı sevmiyorlar veyahut düşünmüyorlar ki fakrı hale düşmüşler; ve ikaza muhtaçtırlar, tâ ki dünyadan hisselerini unutmasınlar?” buyurur mesela.

Mesele, mekân-ı aslîyi unutup, muvakkat zemini baki zannetmek, sonsuza kadar dünyada kalınacağı zehabına kapılmaktır sanırım. İdrakinde olanlar mağlup edilmezler. Bediüzzaman’ın şahsi hayatı en güzel örnektir bunun için."

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.