Bediüzzaman'ın, Nurs Köyü misafirleri için yatırım

Bediüzzaman'ın, Nurs Köyü misafirleri için yatırım

İslam alimi Bediüzzaman Said Nursi'nin doğduğu Hizan ilçesine bağlı Nurs köyü, 2 milyon 600 bin liralık yatırımla inanç turizmine kazandırılıyor.

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği köyde, çevre düzenlemesinin yapılması için Bitlis Valiliği, İl Özel İdaresi ve Nurs Köyü Derneği tarafından hazırlanan proje, DAP İdaresi tarafından kabul edilerek çalışmalara başlandı.

Proje kapsamında köye gelen misafirlerin Said Nursi'nin doğduğu evi, annesinin ve babasının mezarını rahat ziyaret edebilmesi için yaklaşık 3 kilometrelik ziyaret yolu genişletilerek, modernize ediliyor.

Nurs Köyü Derneği Başkanı Hikmet Okur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Said Nursi'nin anne ve babasının mezarını, doğduğu evi ziyaret etmek için insanların dünyanın her köşesinden Nurs köyüne geldiğini söyledi.

Geçen yıl 80 bin kişinin köyü ziyaret ettiğini vurgulayan Okur, şöyle konuştu:

"Köyümüzden ziyaret yerlerine gitmek isteyen misafirler, dar bir yoldan geçmek, bir at veya katırla karşılaştığında köşeye geçip yol vermek zorunda kalıyordu. Yolun bir tarafı uçurum, diğer tarafından ise su geçiyor. Biz de dernek olarak İl Özel İdaresi ile bir proje hazırlayarak DAP'a verdik. Proje kabul edilerek çalışmalara başlandı. Sağ olsun DAP İdaresi, Bitlis Valiliği, Bitlis İl Özel İdaresi bu konuda bize çok yardımcı oldu. Çalışmalar için 1 milyon 300 bin lira dolayında ödenek ayrıldı ve vakit kaybetmeden çalışmalara başladık. Buranın tamamlanmasıyla misafirler artık daha rahat bir şekilde ziyaretlerini gerçekleştirecekler."

Okur, köyün içinden geçen derenin de her yıl sel nedeniyle ekili alanlara ve ağaçlara zarar verdiğini bildirerek, Devlet Su İşleri tarafından 1 milyon 300 bin lira harcanarak yapılan çalışmayla derenin ıslah edildiğini kaydetti.

Dere kenarında çekilen istinat duvarının korkuluklarının takılmamasından köylülerin tedirginlik duyduğunu anlatan Okur, "Korkuluklar takılmadığı için çocukların dereye düşmesinden endişe duyuyoruz. Onun da biran önce yapılmasını temenni ediyoruz. Hükümetimize devletimize bu yatırımlardan, desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum