Bediüzzaman'ın Müsbet hareketi dünyaya anlatılacak

Bediüzzaman'ın Müsbet hareketi dünyaya anlatılacak

İİKV İcra Kurulu Başkanı, Isparta Milletvekili Said Yüce Risale-i Nur Sempozyumunu Risale Haber’e anlattı

Kemal Benek'in haberi:

RİSALEHABER-Uluslararası Risale-i Nur Sempozyumlarının on birincisi 1-3 Ekim 2017 tarihleri arasında İstanbul’da yapılacak. Sempozyumda, dünyanın dört bir tarafından gelen bilim insanları, “Kur’an ve Sünnet Rehberliğinde bir İman Hizmeti; Müsbet Hareket” konusunu müzakere edecek. 

1 Ekim Pazar günü saat 10.30'da İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılacak olan açılış sonrası, 2-3 Ekim Pazartesi-Salı tarihlerinde, Topkapı Eresin Otel’de üç ayrı salonda müzakereler devam edecek ve simultane tercümeler yapılacak. 

Said Yüce: Müsbet hareket dünyaya anlatılacak

Sempozyumla ilgili Risale Haber'e konuşan İstanbul İlim ve Kültür Vakfı İcra Kurulu Başkanı, AK Parti Isparta Milletvekili Said Yüce, müsbet hareketin dünyaya anlatılacağını söyledi. 26 yıldır yapılan sempozyumların farklı konuları ele aldığını hatırlatan Yüce'nin sözleri şöyle:

"Sempozyuma İngiltere, Cezayir, Suudî Arabistan, Rusya, ABD, Nijerya, Hindistan, Filipinler, Ukrayna, Pakistan, Bangladeş, Mısır, Fas, Brezilya, Arjantin, Peru, Ürdün, Irak, Kenya, Malezya ve Endonezya’nın da aralarında bulunduğu 40’a yakın ülkeden 600 akademisyen tebliğ gönderdi. Bu tebliğler hakemlik sürecinden geçerek 120 kadarı sempozyumda tartışılmak üzere programa alındı. Sempozyuma sadece akademisyenler değil çeşitli ülkelerden gelecek gözlemciler de katılacak. Arap ve batılı gazeteci iştirak edecek."

Doğru İslamın nasıl ortaya konulacağı ile ilgili görüş ve teklifler

"Bediüzzaman Said Nursi'nin Risale-i Nur'da ifade ettiği hizmet tarzı ve uslubu, müsbet hareket sempozyumunda derinlemesine ele alınacak. Dünyada özellikle de batıda maksatlı bir şekilde lanse edilmeye çalışılan İslamofobia'ya karşı da müsbet hareket tarzı ortaya konmuş olacak. İslam'ı yanlış anlatanlarla nasıl mücadele edileceği, doğru İslamın nasıl ortaya konulacağı ile ilgili görüş ve teklifler oturumlarda dile getirilecek. 

FETÖ tahribatının tedavisi ve çareleri

"Bazı oturumlarda FETÖ terör örgütünün hem Türkiye'de, hem İslam dünyasında hem de dünyanın başka yerlerinde Kur'an, sünnet ve İslamın tüm mukaddes değerleri ve Risale-i Nur aleyhine yapmış oldukları tahribatın tedavisi ve çareleri anlamında konuşmalar da gündeme gelecek. 

Genç Akademisyenler Toplantısı

"Her iki yılda bir yaptığımız Genç Akademisyenler Toplantısını da sempozyumla birleştirdik. 15 İslam dünyasından, 15 de batı dünyasından doktora ve master öğrencisi sempozyumdan beş gün önce başlayacak programlarını sempozyuma iştirak ederek devam ettirecekler. 

Bediüzzaman ve Risale-i Nur sergisi

"Sempozyumda Bediüzzaman Sergisi ve yerli ve yabancı ilim adamı, sosyolog ve akademisyenlerin Risale-i Nur'la ilgili düşünceleri sergilenecek. 

Türkiye'nin çeşitli STK ve cemaatlerin önemli temsilcilerinin de programa iştirak edeceğini belirten Yüce, sempozyum sonunda sonuç bildirgesinin Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak yayınlanacağını ifade etti.

226712.jpg

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum