Bediüzzaman'ın müjdesi, Birleşik İslam devletleri doğacak

Bediüzzaman'ın müjdesi, Birleşik İslam devletleri doğacak

Bediüzzaman Hazretlerinin Hutbe-i Şâmiye'deki müjdelerine göre, bunların hepsi bir doğumun sancılarıdır

Risale Haber-Haber Merkezi

A.Raif Öztürk'ün haberi:

Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi Konferans salonunda, Pendik Belediyesi, Kübder Derneği ve Eddai Vakfı’nın organize ettiği ve Prof. Dr. Ahmet Akgündüz tarafından "Bediüzzaman Said Nursi, Müsbet hareket ve İslam Âleminin geleceği" konulu bir konferans gerçekleştirildi.

Kur'ân tilâvetinin ardından konuşan Akgündüz, İslâm âleminin başarısının tek şartının müsbet hareket olduğunu söyledi. 13. Mektubun ışığında, Bediüzzaman Hazretlerinin İslam âlemi ve Türkiye ile ilgili sözlerine yer veren Akgündüz'ün konferansında notlar şöyle:

"Bediüzzaman Hazretleri asla başkalarının mesleğinin noksanlarını aramakla meşgul olmamış bir allâmedir.

"Güneş nasıl ki sessiz, sedasız, gürültüsüz, patırtısız tüm insanların ve canlıların hayrına koşar. Güneşin yüzüne de tükürseniz, ona engel olmak için perdenizi de kapatsanız, aralıklardan sızarak sizlere menfaat ulaştırmaya çalışır. İşte Risale-i Nur hareketi ve Nur hareketi güneşin hareketi gibidir.

"Risale-i Nur hareketi, bütün siyasi cereyanların üstündedir. Memleketimizin yüzde 70'i hakiki manada tam dindar olmadıkça, din ve İslam adına parti kurmak yanlıştır ve din namına siyaset yapılamaz. Çünkü, dine zarar gelir.

"Bediüzzaman Hazretleri CHP için fikrini çok açık beyan ediyor ve şöyle diyor: Bunlar İttihat ve Terakki'nin devamıdır. Çok büyük tahribatlar yapmışlar. Bu millet bu partiyi iradesiyle iktidara getirmeyecek. Şayet CHP iktidar olsa, dinsizlik cereyanı hakim olacaktır, buyuruyor.

"Bediüzzaman Hazretlerinin ezanın aslına çevrilmesi, Risalelerin devlet eliyle neşri ve Ayasofya'nın ibadete açılması gibi vasiyetlerinden birini, ezanı Adnan Menderes yerine getirmiş. Risalelerin devlet eliyle neşrini bugünkü irade yerine getirmekle, Bediüzzaman Hazretlerinin müjdesine lâyık olmuştur.

"Bugün Türkiye, Mısır'a benzetilmek isteniyor. Bugünkü irade bu musibetten emin olmak ve kurtulmak istiyorsa, Ayasofya'yı da ibadete hiç çekinmeden açmalıdırlar.

"Herşey zıddıyla bilinir. Bakınız Mısır'a, Afganistan'a, Irak'a, Filistin'deki zulme. 100 binleri geçen Suriye'yedeki şehitlere, milyonları bulan yetimlere, dul kadınlara, v.b. bakınız. Bir de Türkiye'mizde istikrar içindeyken karıştırılmak istenmesi de bir nevi kış havasına benziyor. Bediüzzaman Hazretlerinin Hutbe-i Şâmiye'deki müjdelerine göre, bunların hepsi bir doğumun sancılarıdır. Bediüzzaman Hazretlerinin müjdelediği Birleşik İslam devletleri mutlaka doğacaktır.

"Dokuz prensibi uygularsanız zafer mutlaka sizin olacak: 1. Müsbet hareket. 2. Meslek, cemaat ve meşreplerle ittifak. 3. Başkasının meslek ve meşrebine ilişmemek. 4. Müslümanlarla ittifak. 5. İslamiyet şahs-ı mânevisi altında toplanmak. 6. Hakkı, bâtılın hücumundan kurtarmaya çalışmak. 7. Nefsi ve enaniyeti terk etmek. 8. İzzeti nefisten vazgeçmek. 9. Allah rızası ve ihlâsı ilk planda götürmek.

Konferansın ardından Abdullah Yeğin ağabey kısa bir ders yaptı. Risale Haber yazarı Abdurrahman Iraz da kısa bir konuşma yaparak dua edilmesini istedi. 

 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
10 Yorum