Bediüzzaman'ın manevi kızı, son şahitlerden Şükran Çalışkan vefat etti

Bediüzzaman'ın manevi kızı, son şahitlerden Şükran Çalışkan vefat etti

İnna lillah ve inna ileyhi raciun

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman Said Nursi hazretleri ile görüşen Son Şahitlerden Şükran Çalışkan vefat etti. Şükran Çalışkan merhum İhsan Çalışkan'ın eşiydi.

Risale Haber'e konuşan Oğlu Said Çalışkan, "annem Üstadın manevi kerimesi ve yıllarca hizmetinde bulunma saadetine ermiş mübarek ve müşfikti" dedi.

Şükran Çalışkan'ın cenazesi 8 Mart perşembe günü Eskişehir Alaaddin Camiinde kılınacak ikindi namazından sonra defnedilecek.

Şükran Çalışkan kimdir?

1938’de Afyon-Emirdağ’da doğdu. Risale-i Nur hizmetlerinde önemli paya sahip ve Bediüzzaman’ın sitayişle bahsettiği Çalışkanlar hanedanının bir ferdi. Ceylan Çalışkanın amcası kızı.

Üstada yemek götürmek bahanesiyle defalarca ziyaret eder, elin öper, duasını alır. Çocukken Üstad ona kendi elleri ile yemek yedirir.

Annesini yedi yaşında kaybeder, 1952’de 14 yaşında da babası Abdullah Çalışkan’ı kaybeder. Babasını kaybettikten sonra Üstad onunla bir baba gibi ilgilenir ve acısını bir nebze gidermeye çalışır.

Amcası Osman Çalışkanın oğlu, Üstadın talebelerinden İhsan Çalışkan ile 1954’te evlenir. Beş çocuğu olur. Üstadın vefatından sonra 1962’de tüm Çalışkanlar ailesi ile birlikte Eskişehir'e yerleşir.

Şükran Çalışkan, Risale Haber'e konuşmuştu. Röportaj için tıklayınız

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
9 Yorum