Bediüzzaman'ın köyü Nurs'u inanç turizmi merkezi yapacağız

Bediüzzaman'ın köyü Nurs'u inanç turizmi merkezi yapacağız

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, hedeflerini açıkladı

Hizan Kaymakamı Sedat İnci, "Bediüzzaman Said Nursi'nin doğum yeri olan Nurs köyümüzü inanç turizminin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi.

Nallıhan Turizm Gönüllüleri Derneği üyesi ve Kırsal Kalkınma Uzmanı Mustafa Bektaş ile Gayda ve Nurs köylerini ziyaret eden İnci, bölgenin özellikle inanç turizmi açısından yüksel potansiyele sahip olduğunu ve bu alanda yoğun çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Kırsal turizm alanında yapılacak çalışmalarla için Bektaş ve beraberindeki heyetin Gayda ve Nurs köylerinde incelemede bulunacağını ifade eden İnci, şöyle konuştu:

"Özellikle Bediüzzaman Said Nursi'nin doğum yeri olan Nurs köyümüze yılda yaklaşık 80 bin, Seyyid Sıbğatullah el Arvasi'nin (Gavs-ı Hizani) türbesinin bulunduğu Gayda köyümüze ise yılda yaklaşık 50 bin ziyaretçi geliyor. Ancak konaklama imkanlarının yetersiz olması sebebiyle gelen ziyaretçiler aynı Gün dönüş yapmak zorunda kalıyor. Özellikle konaklama alanında yapacağımız çalışmalarda, Nurs ve Gayda köylerimizin tarihi dokusuna zarar vermeden, atıl durumdaki binaların onarımı yaparak evleri inanç turizmine kazandırmayı amaçlıyoruz. Yapacağımız bu çalışmalarla özellikle Bediüzzaman Said Nursi'nin doğum yeri olan Nurs köyümüzü inanç turizminin merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz."

AA

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
1 Yorum