Bediüzzaman’ın kabir tartışmaları bu akşam TV’de

Bediüzzaman’ın kabir tartışmaları bu akşam TV’de

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin kabri ile ilgili tartışmalar TV'de ele alınacak

Risale Haber-Haber Merkezi

Bediüzzaman’ın talebesi Mehmet Fırıncı’nın da aralarında bulunduğu konuşmacılar, konuyu Üstadın vasiyeti ışığında ele alacaklar

Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin kabri ile ilgili tartışmalar TV'de ele alınacak. Veyis Ateş'in sunduğu "Gündem Özel Said Nursi'nin Kabri" programı bu akşam (22 Şubat Cuma) TVNET'te.

Saat 22’de başlayacak olan programa Bediüzzaman Said Nursî’nin talebesi Mehmet Fırıncı, Barla Platformu Başkanı Said Yüce ve araştırmacı yazarlar Necmettin Şahiner ve İhsan Atasoy katılacak.

Bediüzzaman Hazretleri, hayatta iken yazdığı mektuplarında kabrinin bir hikmete binaen gizli kalacağını bildirmiş, talebelerine de kabrinin bilinmemesini vasiyet etmişti. Bu vasiyetini muhtelif mektup ve sohbetlerinde tekrarlayan Bediüzzaman 23 Mart 1960’ta vefat ettikten sonra Urfa’da defnedilmiş, ancak bir süre sonra 27 Mayıs İhtilâl yönetimi tarafından kabri açılarak naaşı meçhul bir yere nakledilmişti.

Bediüzzaman’ın o günden bu yana gizli kalan kabri ile ilgili olarak zaman zaman çeşitli spekülasyonlar yapılıyor. Ancak vârisleri ve talebeleri, Üstadın bu konudaki vasiyetinin açık ve kesin olduğunu bildirerek konunun gündeme getirilmesini doğru bulmuyorlar.