Bediüzzaman'ın Helsinki'de ektiği tohumlar yeşeriyor

Bediüzzaman'ın Helsinki'de ektiği tohumlar yeşeriyor

Estonya Nur talebelerinden müjdeli haberler

Risale Haber-Haber Merkezi
Assalamu Aleykum Verahmetullahi vebereketullahi.
Sizin Leyle-i Berat'ınızı ve gelen Leyali-i Ramazan-ı Mübareke'nizi tebrik eder, dilimizin döndüğü miktar abi ve kardeşlerimizin makbul ve reddedilmez dualarını istemek temennisiyle bazı hizmet havadisini sizlerle paylaşıyoruz.
Cenab-ı Hakk'a yüzbinler şükür olsun ki, Risale-i Nur kendi kendine tevessü ediyor. Her tarafta fütuhatı devam ettiği kimi Avrupanın kuzeyinde (Finlandiya, Estonya, Letonya , Litvanya) sırren tenevveret gün begün inkişaf ediyor. Artık iki seneden fazladır Estonya'nın başkentinde haftanın her günü Türkçe ve üç günü de Rusça ve İngilizce Risale-i Nur derslerine devam ediliyor. 2000'den fazla broşür ve en son da 3 külliyyat okuyucularını buldu.
SORULARINA 23. SÖZ'DE CEVAP BULDU MÜSLÜMAN OLDU
Çocuklardan yaşlılara kadar her kesimden nur derslerine devam eden şevkli Azeri, Türk ve Rus kardeşlerimiz var. Dershane-i nuriyede kalan aşklı ve faal yerli Eston kardeşimiz Aivar nurların tercümeleriyle meşgul olup muhtaç ruhlara ulaştırılmasına gayret gösteriyor. İki hafta önce de Heybar isminde on sene Budist kitapları okumuş ve dort sene de Hıristiyanlığı araştırmış bir kardeşimiz, İslamiyeti de öğrenmek arzusuyla okumaya başlamış ama eline geçen kitaplar da onu tatmin etmeyince tahayyürde kalmış. Kalplerin ihtiyacını bilen Rabimiz bir Türk abimizin vesilesiyle bizi görüştürdü. Nurları anlatıp Estonca risalelerden verdik. Birkaç gün sonra telefon açıp heyacanlı şekilde çok düşündüğünü ve 23. Söz'ün onun bütün suallerina cevap verip bu zamana kadar okuduğu bilgileri tamamen unutup aleminde yeni bir sayfa açtığını belirterek kelime şehadeti birkaç defa tekrarlayıp hidayetle şereflendi. Daha çok böyle nurlardan müstefid olanlar var.
LETONYALI PAPAZ: İNŞALLAH MÜSLÜMAN OLURUM
Ayda en az bir-iki defa Letonya'nın başkenti Riga'da 10 seneden fazla orada esnaflik yapan bir kardeşimizin geyret ve sebatıyla devam eden Risale-i Nur derslerine iştirak edilir. En son Letonya yolculuğumuzda İslamı araştIrma ve öğrenme niyetiyle Pakistan'a gitmeye hazırlanan, 5 sene kilisede gorev yapmiş Letonyalı bir papaza nurları anlatıp Türkiye'deki medreselerimizi ziyaret etmesi için davet ettik. Gözlerindeki sevincinden hidayet nurlarının parıltıları sezilmiyor değildi ve "belki 6 ay sonra (o kadar kalacakmış gideceği yerde) Müslüman olarak dönerim" dedi.
RUSÇA TERCÜMELERE DAĞITILDI
Litvanya da elhamdulilah nurların hızla inkişaf ettiği en bereketli yerlerden biri. Nüfusunun yüzde 80'i dindar Hıristiyan, Tatarlar ve Azerbaycanlıların da kesretle bulunduğu Letonya'nın başkenti Vilnus'da diyanetin yaptırdığı merkezi camide herkese nurlar tevdi olunuyor. Risale-i Nurları Türkiye'den bilen caminin eski imamının talebi üzerine 200'den fazla Rusça kitaplar dağıtıldı, yeni olarak da 100 tane götürüldü.
BEDİÜZZAMAN'IN FİNLANDİYA'DA EKTİĞİ TOHUMLAR YEŞERDİ
Estonya'nın başkenti Tallinn'den gemiyle gidilse 2 saatlik uzaklıkta yerleşen ve Tarihçe-i Hayat'ın sonunda çok zikrolunan Finlandiya'nın başkenti Helsinki'ye ta Üstadımızın zamanından ekilen nurlu tohumlar elhamdülilah her gün dahi neşvünema olmaktadır. Emre kardeşimizin gayretiyle tercüme olunan kitaplar ihtiyaçlı ellere yetişip fütuhatına devam ediyor. Son Finlandiya ziyaretimizde Türkiye'den gelen misafirlerle eski nur talebesi Abdurrahman Şakir'in Tatar Müslüman kabristanlığında ziyaretten sonra Tatar camisine gittik. Bu vesileyle de oranın imamına nurları ve dünyada gelişen hizmet haberlerini anlatmaya zemin oluştu. İmam memnuniyetle karşılayıp nurları ta eskiden duyduğunu ve elde edeceği kitapları cemaate tevdi edeceğini söyledi. İnşaallah ileriki günlerde İnayet-i Rabbani ile Çeçenlerin çoklukla bulunduğu bölge ve Helsinki'ye yakın Tampere'deki mescide Fince nurları ulaştırmaya çalışacağız.
Rabbi Rahimimizden bir lambanın yakılmasında iştirak eden neferatın oradan hasıl olan nurdan istifadesi sırrıyla bizleri de dünyanın dört bir tarafında intişar eden hizmetlerden müstefid etmek duasıyla burada kısa kesip dualarınızı temenni ederız.
Elbaki hüvel baki.
Estonya Nur talebeleri

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.