Bediüzzaman’ın en önemli tavsiyesi müsbet hareket

Bediüzzaman’ın en önemli tavsiyesi müsbet hareket

Akgündüz, Bediüzzaman Hazretlerinin hikmeti tarif ederken ifrat ve tefritten uzak kalmaya dikkat çektiğini söyledi

Mehmet Selim Mardin'in haberi:
 
RİSALEHABER-Prof. Dr. Ahmet Akgündüz, Bediüzzaman Hazretlerinin hikmeti tarif ederken ifrat ve tefritten uzak kalmaya dikkat çektiğini söyledi.
 
Osmangazi Üniversitesinde düzenlenen Türk Dünyası Bilgeler Zirvesi Gönül Sultanları Buluşması'nda "Bediüzzaman ve Günümüz Problemleri Hakkındaki Tavsiyeler" başlıklı bir tebliğ sunan Akgündüz, "Bediüzzaman 1935 senesinde Eskişehir'e tevkif edilerek getirilmişti. Bugün ise Bilgeler Zirvesinde fikirleri dile getiriliyor" dedi.
 
Bediüzzaman Hazretlerinin hikmeti tarif ederken ifrat ve tefritten uzak kalmaya dikkat çektiğini belirten Akgündüz, "Bizim düşmanımız cehalet, zaruret ve ihtilaftır diyerek buna karşı sanat, marifet ve ittifak silahını göstermektedir. Bu üç değerin korunması için üç elmas kılıncın olduğunu bunların muhabbet-i milli, milli birlik ve beraberlik olduğunu aynı zamanda milliyeti tarif ederkende milliyetimizin bir vücut olduğunu ve milliyeti düzenli bir orduya benzettiğini ifade eder. Bediüzzaman, milliyeti müsbet ve menfi olarak ikiye ayırır. Müsbet milliyetin İslama kale olması gerektiğini, milliyet düşüncesinin islam yerine konulmasının gerekliliği üzerinde durur" şeklinde konuştu.
 
Akgündüz, tebliğinin sonunda, üç devir yaşamış olan Bediüzzaman’ın en önemli tavsiyesinin müsbet hareket olduğunu anlattı.
 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.