Bediüzzaman’ın eğitim modelini örnek alıyoruz

Bediüzzaman’ın eğitim modelini örnek alıyoruz

Beddiüzzaman Said Nursi’nin eğitim modeliyle Ankara Batıkent’te 2015-2016 eğitim-öğretim yılında hizmet vermeye hazırlanan Zehra Okulları; bünyesinde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi bulundurmaktadır.

Üstad Beddiüzzaman’ın “Vicdanın ziyası, ulûm-u diniyedir. Aklın nuru, fünun-u medeniyedir. İkisinin imtizacıyla hakikat tecelli eder. O iki cenah ile talebenin himmeti pervaz eder. İftirak ettikleri vakitte; birincisinde taassup, ikincisinde hile tevellüd eder. ” İfadelerinden yola çıkarak; “aklın ışığı, kalbin nuru” sloganıyla yeni eğitim-öğretim yılında hizmete açılacak olan Zehra Okulları, akıl, vicdan ve ahlak bütünlüğünü esas almaktadır. İlmi mirasla çağdaş bilgiyi birleştiren, öğrenmeyi öğreten, hikmetle bakan, yenilikçi, üretken, özgüveni olan, iletişimi güçlü bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Bu okullar; ayrıca inanç ve ahlaki değerleri dikkate alarak, ana dil eğitimini gözetip çok dilliliği önemsemektedir. Yabancı dil laboratuvarında Arapça ve İngilizce öğretilirken, değerler eğitimi dersinde 6-8 kişilik gruplara başta Kur’an-ı Kerim dersi olmak üzere, Peygamber Efendimizin hayatı, ilmihal ve Risale-i Nur çerçevesiyle tefekküri dersler verilecek.

Anne şefkatini ve baba ilgisini aratmayan, aile ile birlikte başaran, muhtevasıyla eğitim dünyasına artı değer katan bir eğitim modeli olarak Zehra Okulları; sevgi, saygı, şefkat, ilgi, güven, paylaşım, işbirliği ve etkin izlemeyi kurumsal değerler olarak sunmaktadır.

Toplam 1440 öğrenci kapasitesi bulunan Zehra Okulları kampüsünde yok yok. Konferans salonu, 3-D cep sineması, bowling, buz pateni, çocuk parkı, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, kantin ve kafeterya, yemekhane, mescitler, müzik atölyesi, görsel sanatlar atölyesi, teknoloji tasarım atölyesi, fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, bilişim ve teknoloji laboratuvarları, yabancı dil laboratuvarları, toplantı salonları, veli-öğretmen görüşme odaları, rehberlik servisleri, sağlık üniteleri, Kiosk sistemiyle her an güncel bilgiye ulaşım, her sınıfta akıllı tahta ve internet bağlantısı, dijital kütüphane, kısa mesaj sistemiyle anlık veli bilgilendirme sistemi ve 7-24 kamera güvenliği ile fiziki alt yapısı ve son derece zengin sosyal ve sportif etkinlik alanlarıyla Ankaralıların hizmetine hazır.

Tecrübeli ve etkin eğitim kadrosuyla Zehra Okulları, Bediüzzaman Said Nursi’nin eğitim modelini örnek alarak eğitim dünyasına yeni değerler katıp topluma hizmet vermeyi amaçlamaktadır. 

HABERE YORUM KAT
YORUM KURALLARI: Risale Haber yayın politikasına uymayan;
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve BÜYÜK HARFLERLE yazılmış yorumlar
Adınız kısmına uygun olmayan ve saçma rumuzlar onaylanmamaktadır.
Anlayışınız için teşekkür ederiz.
8 Yorum